Outlier: nieuwe spannende Noorse tv-serie op CANVAS

CANVAS presenteert weer een nieuwe spannende, Noorse tv-serie. Een Noorse reeks over een jonge vrouw van Sami-afkomst die zich in Londen specialiseert als criminologe. Op zaterdagavond om 20.40 uur zijn er meteen twee afleveringen van Outlier te zien. Ontdek hier meer over het verhaal en de cast van Outlier.

Outlier

Outlier is een Noorse psychologische thrillerreeks waarin de jonge vrouwelijke profiler Maja Angell een moord probeert op te lossen in de Sami-gemeenschap. Sofie, een tienermeisje verdwijnt onderweg naar huis van een feestje in Kautokeino, Noorwegen. Een vriend geeft haar als vermist aan bij de politie, maar de zaak wordt niet ernstig genomen. Tot Sofie vermoord teruggevonden wordt in een dorpje op enkele uren rijden.

In Londen is Maja Angell bezig met een doctoraatsthesis over criminele psychologie. Wanneer ze hoort over de moord in haar geboorteplaats, vertrekt ze er meteen naartoe. Ze zegt tegen de politie dat ze de verkeerde man hebben. Ze wordt weggestuurd met de boodschap dat ze zich niet met het onderzoek mag moeien. Maar aan opgeven denkt ze niet.

Cast Outlier

De cast van Outlier wordt gevormd door Hanne Mathisen Haga (Maja Angell), Erik Smith-Meyer (Anders Angell), Stein Bjørn (Johan), Jonas Delerud (Erik) en Kim-Runar Klodiussen (Dan Robin). Regie is in handen van Kristine Berg en Arne Berggren. Eind deze maand is Outlier op dvd verkrijgbaar; je kunt ‘m nu bestellen.

Wist je dat deze week ook het tweede seizoen van de Noorse serie Exit is gestart op Canvas?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 september 2021 /