Talkshow De Sociëteit met presentator Ajouad el Miloudi

Nederland kent heel wat nieuwe talkshows in najaar 2021. Konden we al kijken naar Khalid & Sophie, HLF8 met Johnny de Mol, nu is er ook De Sociëteit met Ajouad El Miloudi vanuit Hal 4 in Rotterdam. Om 17.10 uur op NPO 2 is deze nieuwe inclusieve talkshow van de NTR te zien. Het is een wekelijkse talkshow waarin de actualiteit op politiek, maatschappelijk en cultureel gebied wordt doorgenomen. Het programma voert het gesprek van de week, maar met een open insteek. 

De Sociëteit

Vroeger stonden sociëteiten bekend, als plekken die voor een beperkte groep toegankelijk zijn. De NTR wil daar verandering in brengen. Ze hopen met dit programma een voorbeeld te zijn voor een nieuwe sociëteit, één waar iedereen welkom is. Waar een weloverwogen mix van politiek, human interest, humor en cultuur wordt besproken én dat alles met een actuele, open kijk op de wereld. Dat doen ze vanuit Hal 4 in Rotterdam. Deze stad staat symbool voor vooruitgang, jong, bruisend van energie, kosmopolitisch, open. Kenmerken die perfect passen bij De Sociëteit. Met de komst van deze talkshow houdt De Nieuwe Maan – na tien jaar – op met bestaan.

Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi is de presentator van de nieuwe talkshow De Sociëteit. “Het is voor mij een mooie uitdaging om in een tijd waarin er veel gebeurt en er steeds meer gevoeligheden zijn een veilige omgeving te bieden aan bijzondere gasten om hun verhaal te vertellen. In De Sociëteit is iedereen welkom.”

Gasten De Sociëteit

In de eerste aflevering staan verschillende onderwerpen op het programma, zoals zorgen over Afghaanse politievrouwen, wereldkampioen lichtgewicht Tyjani Beztati en fotograaf en kunstenaar Stacii Samidin. Die laatste heeft ook de persfoto van Ajouad El Miloudi gemaakt ter aankondiging van dit programma. Hij is zo’n gast die hier op zijn plek is; hij laat mensen in zijn werk open, rauw en zonder oordeel zien.

Afghaanse politievrouwen

Politievrouw Joke Florax leidde tien jaar geleden vrouwen in Afghanistan op tot politieagenten. Florax maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van deze Afghaanse politievrouwen: de taliban zou ze in het vizier hebben. Afgelopen dinsdag werd op haar initiatief een brandbrief naar de Tweede Kamer gestuurd met de oproep om Afghaanse politievrouwen naar Nederland te halen.

Tyjani Beztati

Wereldkampioen lichtgewicht Tyjani Beztati is ook te gast mét zijn belangrijkste inspiratiebon. Kickbokser Tyjani Beztati won afgelopen weekend het wereldkampioenschap lichtgewicht. Samen met zijn moeder Peggy kijkt Beztati terug naar dat moment vol glorie. De weg ernaartoe was voor beiden een zware tijd: Peggy was ernstig ziek. Een gesprek over doorzetten en nooit opgeven.

Stacii Samidin

Kunstenaar en documentair fotograaf Stacii Samidin is opgenomen in de Eregalerij van het Nederlands Fotomuseum. Hij verwelkomt de Sociëteit in zijn stad: Rotterdam. Deze Rotterdamse kunstenaar heeft het tot levenswerk gemaakt om leefgemeenschappen overal in de wereld te fotograferen.

Foto: Ajouad El Miloudi © Stacii Samidin

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 september 2021 /