Sophie Hilbrand en Khalid Kasem presenteren talkshow afwisselend

Je kunt vanaf maandag 30 augustus tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO1 bij BNNVARA kijken naar Khalid & Sophie. Dit is de nieuwe talkshow (in plaats van De Vooravond), die afwisselend wordt gepresenteerd door Sophie Hilbrand en de debuterende talkshowhost (en advocaat) Khalid Kasem.

Khalid & Sophie

Sophie Hilbrand en Khalid Kasem kijken uit naar de nieuwe show. Sophie Hilbrand vertelt: “Na anderhalf jaar Op1 smaakt de talkshowtafel naar meer. Ik ga Hugo wel erg missen, maar ben er trots op dat ik voor m’n cluppie BNNVARA op die mooie plek, samen met een nieuw team, dit programma kan gaan maken. En ik ben ook wel benieuwd naar de nieuwe man in m’n leven.” Die nieuwe man is Khalid Kasem. Hij zegt: “Verwondering, interesse en enthousiasme. Dat is wat ik meeneem en wat zal moeten leiden tot mooie, inspirerende gesprekken. Deze uitdaging lijkt in niets op wat ik tot nu toe gedaan heb, maar ik ben enorm gemotiveerd om met Sophie en het hele team een talkshow te maken waar mensen met veel plezier naar willen kijken.”

Sophie Hilbrand

Sophie Hilbrand (1975) is sinds 2004 presentator bij BNNVARA (voorheen BNN). Ze presenteert tot en met 5 juli samen met Hugo Logtenberg de maandagavond van Op1 en is te zien in het BNNVARA-programma Opstandelingen. Je zag haar als actrice in de film Zomerhitte naast haar man Waldemar Torenstra. Zij presenteert de eerste aflevering.

Wende tot Louis van Gaal

Sophie Hilbrand trapt vanavond af met de eerste aflevering van Khalid & Sophie: “Het is een eer om met Khalid de talkshowtraditie op dit slot te mogen voortzetten. Samen met de redactie hebben we al veel mooie verhalen verzameld waar wij naar uitkijken en waar we ons over kunnen verwonderen. Ik verheug me op de rijkheid daarvan, van de muziek van Wende en de prestaties van Louis van Gaal tot burgers die in de knel komen door bestuurders in Den Haag – of zoals vanavond jongeren die maar niet van de anabolen kunnen afblijven. Ik kijk heel erg uit naar al deze gesprekken.”

Khalid Kasem

Khalid Kasem (1978) is advocaat en heeft een eigen advocatenkantoor. Het grote publiek maakte kennis met Khalid als woordvoerder van de familie van voetballer Abdelhak Nouri. Waar hij ook het boek Abdelhak Nouri – een onvervulde droom over schreef. Je kent hem verder als deelnemer aan het programma De Slimste Mens, waar hij tweede werd.

Royce de Vries over dood van zijn vader

Dinsdag is de beurt aan Khalid Kasem, hij debuteert met een uitgebreid gesprek over Peter R. de Vries. Zoon Royce de Vries vertelt voor het eerst over het verlies van zijn vader en hoe hij de afgelopen periode heeft beleefd. Berthie Verstappen, moeder van Nicky Verstappen, deelt wat Peter voor haar familie heeft betekend sinds hij in 1998 hun vertrouwenspersoon en beschermheer werd. In Maastricht vindt dinsdagavond een stille tocht plaats in naam van Tanja Groen, die precies 28 jaar geleden verdween. Kelly de Vries houdt hier namens haar vader een toespraak, die in de uitzending te zien zal zijn.

Exit De Vooravond

De talkshow Khalid & Sophie staat geprogrammeerd op de plek van De Vooravond. Over de exit zegt Directeur Content BNNVARA Gert-Jan Hox het volgende. “Na twee seizoenen hebben we besloten te stoppen met de presentatie door Renze Klamer en Fidan Ekiz. Zij zijn als duo met elkaar in het diepe gesprongen, vulden elkaar goed aan en hebben het programma een eigen karakter gegeven. Dat heeft goede gesprekken en spraakmakende momenten opgeleverd, maar toch moeten we vaststellen dat het programma de urgentie mist die we zoeken.”

Afwisselende presentatie

Hoe dat anders moet in Khalid & Sophie. Hij vertelt verder: “Daar zal met een andere invulling en met de afwisselende presentatie door Sophie en Khalid, nog meer de focus op komen te liggen. Geen duo dus, maar één presentator die er scherp bovenop zit en het gesprek van de dag voert én bepaalt.”

Foto: Annemieke van der Togt

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland, Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

27 augustus 2021 /