Nieuwe afleveringen Keuringsdienst van waarde: skyr, edelstenen en meer

Goed nieuws voor de liefhebbers van Keuringsdienst van waarde: er zijn weer nieuwe afleveringen. Zo ontdek je vanavond meer over (harde) roomboter. Aankomende weken duiken we daarnaast in de bloemetjes en de bijtjes (ja, letterlijk) en koffie roast. Maar het gaat in de Keuringsdienst van waarde ook over Emmentaler, luchtzuiverende kamerplanten, banketbakkersroom, skyr en edelstenen Te zien op donderdagavond om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO3.

Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst van Waarde wordt gepresenteerd door Ersin Kiris, Sofie van den Enk, Teun van de Keuken, Maarten Remmers en Marijn Frank. Aansluitend kun je kijken naar het programma Propaganda, dat nu wordt gepresenteerd door Teun van de Keuken (die je dus ook kent van Keuringsdienst van Waarde).

Roomboter bij Keuringsdienst van waarde

Lang was alle roomboter boterzacht. Maar nu is er iets bijzonders aan de hand. In het zuivelschap barst het van de roomboters die ook buiten de koelkast zo hard als een baksteen blijven. Bikkelharde boters waarmee het beleggen van de boterham niet bepaald gesmeerd gaat. Hoe dat kan, wil de Keuringsdienst weten.

Bloemen en bijen

De bloemetjes en de bijtjes. Ze zijn hèt symbool voor een liefdevolle relatie. Dat zit wel goed tussen die twee, zou je dus denken. Maar er worden ook bloemen verkocht die speciaal bij-vriendelijk zeggen te zijn. De Keuringsdienst doet een duistere ontdekking bij deze bijzondere vrienden van de bij. Dat zie je in deze nieuwe aflevering op 16 september.

Koffie roast

Een lekker kopje koffie begint bij het branden van de boon. De roast, zo noemt de connaisseur dat. En daar zijn zoveel soorten van dat het koffiedik kijken is. Van pike tot blond, special tot slow. En dan is er ook nog die roast voor een echt straf bakkie: dark. Maar wat is nou het verschil? De Keuringsdienst van waarde roast koffieroast. Deze aflevering is te zien op donderdag 23 september.

Emmentaler

De Emmentaler, die kaas met de kenmerkende grote gaten, heeft vele nationaliteiten. Hoe kan dat? De Keuringsdienst gaat tot het gaatje om antwoorden te krijgen. En ontdekt dat als een kaas alleen Emmentaler heet, er sowieso iets niet klopt. Je ontdekt het op donderdag 30 september in de aflevering van de Keuringsdienst van waarde.

Luchtzuiverende kamerplant

Sommige kamerplanten zouden veel meer kunnen dan muurbloempje spelen. In de tuincentra staan kamerplanten met een belofte. Ze zouden de lucht in je huis zuiveren van giftige stoffen. Hoe, is alleen de vraag. De Keuringsdienst van waarde over luchtzuiverende kamerplanten; kunnen ze echt wonderen verrichten. Je ontdekt alles overlucht zuiverende planten op donderdag 7 oktober.

Banketbakkersroom

Van puddingbroodjes tot gebak. Tompoezen tot taart. Ze stellen allemaal niets voor, zolang de banketbakker zijn room er niet op heeft gespoten. Banketbakkersroom, welteverstaan. Vroeger de trots van iedere banketbakker. Nu ook te koop in pakjes en zakjes. Voor wie thuis patissier wil spelen. Maar wat is dit gele goedje eigenlijk? De Keuringsdienst komt erachter dat er meerdere wegen naar banketbakkersroom leiden. Je ontdekt alles over Banketbakkersroom in de Keuringsdienst van waarde-aflevering van donderdag 14 oktober.

Skyr

Keuringsdienst van waarde verdiept zich in Skyr. Dit zuivelproduct komt helemaal uit Ijsland en ‘barst’ van de eiwitten. Krachtvoer voor Vikingen uit een ver verleden en de sportschoolbezoekers van nu. Maar wat is het? Op de ene pot staat yoghurt, het ander rept over kwark. En dat allemaal volgens 1000 jaar oud recept. De Keuringsdienst gaat op zoek naar het oeroude recept. Ontdek meer over Skyr in de aflevering van Keuringsdienst van waarde van donderdag 21 oktober.

Edelstenen

Edelstenen, ooit waren ze exclusief voor edelmannen en -vrouwen. Maar tegenwoordig liggen de winkels en webshops er vol mee. Volgens de verpakkingen hebben de stenen allemaal hun eigen superkracht. Maar waar komen ze vandaan? De Keuringsdienst duikt in een schitterend verhaal over vibrerende stenen. Deze aflevering van de Keuringsdienst van waarde over Edelstenen kun je kijken op donderdag 28 oktober.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 september 2021 /