Programma’s twintig jaar na aanslagen 9/11 | tips van Canvas

Er is op tv veel aandacht voor 9/11 – nu twintig jaar geleden. Zowel in Nederland als in België kun je verschillende programma’s over deze verschrikkelijke aanslagen bekijken. Zo begon vrijdag My 9/11 van Sinan Can en Floortje Dessing. En ook op Canvas zijn er verschillende documentaires en programma’s, die het kijken waard zijn. We zetten ze op een rijtje.

Generation 9/11

Generation 9/11 is een tweeluik (7 en 14/9) over kinderen die nog niet geboren waren toen hun vaders bij de aanslagen om het leven kwamen. Hoe zijn zij opgegroeid? Hoe hebben zij en hun familie de VS de voorbije 20 jaar zien evolueren? Denk daarbij aan zowel politiek, sociaal als cultureel vlak.

Life under Attack

Op 9 september kun je op Canvas om 21.15 uur kijken naar Life under Attack. Dit programma brengt verslag uit van de dag die de wereld veranderde, aan de hand van unieke en nooit eerder getoonde opnames van (gewone) mensen die erbij waren: kroongetuigen die op gevaar van eigen leven registreerden hoe de wereld om hen heen ineenstortte.  Deze documentaire is daarnaast op 11 september om 22.10 uur ook te zien bij NPO 2.

De eeuwige oorlog

Op zaterdag 11 september is er een extra Terzake over de aanslagen in New York, gevolgd door een geactualiseerde aflevering over Afghanistan uit de reeks De eeuwige oorlog van Rudi Vranckx.

In The Shadow of 9/11

In the Shadow of 9/11 is terug te kijken op VRT NU. Mogelijk kun je via je provider de aflevering ook uitgesteld kijken; hij was op 5 september op tv. In The Shadow of 9/11 is een onderzoeksdocumentaire van Dan Reed (bekend van het spraakmakende Leaving Neverland) over een groep jonge zwarten die ervan werden beschuldigd Al Qaeda te hebben geholpen in een complot om gebouwen op te blazen in de VS.

Andere documentaires

In Nederland is op Videoland daarnaast de documentaire Rudi – Achtervolgd door 9/11 verschenen. Over vlieginstructeur Rudi Dekkers, die de 9/11 kapers heeft opgeleid.

  • Als er nog interessante programma’s over de aanslagen op 11 september op tv komen, dan zal ik er vanuit dit artikel ook naar linken.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

7 september 2021 /