Nieuw seizoen Ik durf het bijna niet te vragen van sekslozen tot rappers

Waar deze week op Eén het derde seizoen Durf te vragen met Siska Schoeters is begonnen; daar kun je in Nederland op donderdagavond kijken naar een nieuw seizoen van Ik durf het bijna niet te vragen. Dit programma van BNNVARA is te zien om 21.40 uur op NPO 3. Dit seizoen met sekslozen, bodybuilders, rappers, influencers, fetisjisten en non-binaire mensen.

Ik durf het bijna niet te vragen

Waarom hebben sommige mensen bewust geen seks? Vinden bodybuilders hun eigen lichaam echt mooi? En zijn rappers echt alleen maar bezig met geld en vrouwen? Net als in de vorige seizoenen van Ik durf het bijna niet te vragen worden ook in het vierde seizoen vooroordelen en misverstanden uit de wereld geholpen. Onbegrepen Nederlanders komen aan het woord en beantwoorden vragen over de groep waarbij zij horen. Vragen die bijna iedereen heeft, maar bijna niemand durft te stellen.

Sekslozen

In de eerste aflevering – die terug te kijken is via NPO Start – komen seksloze mensen aan het woord. Verschillende mensen die met ieder een eigen reden bewust geen geslachtsgemeenschap hebben. Voor Marlies en Larissa komt de keuze bijvoorbeeld door geloofsovertuigingen en Ken heeft geen seks omdat hij aseksueel is. Robbin vertelt over het fenomeen Semen Retention. Dat houdt in dat je klaarkomen voorkomt om je geest en lichaam jong te houden.

Daarnaast zijn er nog twee nieuwe programma’s, die mogelijk wat voor jou zijn als je deze aflevering interessant vond. Deze week zijn ook Onverwacht (over tieners, seks en zwangerschap gestart van Iluna Timmerman en Stephanie Planckaert) en Let’s Talk About Sex (van Lieve Blancquaert) gestart.

Bodybuilders

De tweede aflevering staat in het teken van bodybuilders. Gebruiken ze anabolen om zo breed te worden? Eten ze inderdaad de hele dag kip en broccoli? Voor de 50-jarige Esther draait alles om bodybuilding. Dit tot ongenoegen van haar kinderen. Evelien vindt haar spieren erg mooi maar dat is voor haar niet het enige belangrijke. Ze zit namelijk in een bodybuilderklasse waarbij ook gekeken wordt naar vrouwelijke vormen. Voor Julia is bodybuilding een levensredding geweest. Zij leed aan anorexia en boulimia maar door fanatiek te gaan trainen overwon ze haar eetprobleem.

Rappers

Rappers vertellen over hun liefde voor hip-hop en waarom ze zelf rappen. Zo zat rapper Cor vast in de gevangenis toen hij de inspiratie vond om te beginnen. Nu is hij een van de grootste rappers van Nederland en kan hij leven van zijn muziek in plaats van criminele activiteiten. Robbie rapte vroeger nogal ongepast over vrouwen maar nadat hij afkickte van zijn cocaïneverslaving rapt hij nu over zijn nieuwe leven. Ook Laylo doet zijn verhaal. Hij heeft een zware jeugd achter de rug waarin hij mishandeld werd en zelfmoordpogingen deed. Nu breekt hij door als rapper en heeft hij getekend bij het platenlabel van Ali B. Gin Dutch, de vrouwelijke rapper in het gezelschap, vindt dat witte mensen zeker kunnen rappen maar dat mensen niet moeten vergeten dat het afkomstig is van “the black culture”. 

Vierde seizoen Ik Durf het bijna niet te vragen

Naast sekslozen, bodybuilders en rappers, komen ook non-binaire mensen, influencers en fetisjisten aan het woord. Ze scheppen eens en voor altijd duidelijkheid over hun belevingswereld. En rekenen af met de vele vooroordelen die er over hen bestaan.

Non-binair

De vierde aflevering staat in het teken van non-binair zijn. Op dit moment heeft BNNVARA nog niet meer over de inhoud bekendgemaakt; zodra ik dat weet, deel ik het natuurlijk in dit artikel. Interessant op dit gebied is het boek: FAQ Gende. Ook Queer Baby is een aanrader.

Influencers

De vijfde aflevering staat in het teken van Influencers. Op dit moment heeft BNNVARA nog niet meer over de inhoud bekendgemaakt; zodra ik dat weet, deel ik het natuurlijk in dit artikel.

Fetisj

De zesde aflevering staat in het teken van mensen met een fetisj. Op dit moment heeft BNNVARA nog niet meer over de inhoud bekendgemaakt; zodra ik dat weet, deel ik het natuurlijk in dit artikel.

Foto: BNNVARA.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

2 september 2021 /