Annie Deleersnyder overleden | ‘Thuishaven’ voor Gert Verhulst

Annie Deleersnyder is op 74-jarige leeftijd na een korte ziekte vanochtend – dinsdag 31 augustus – overleden. Ze was de vaste waarde in Gert Late Night, kokkin aan boord van de Evanna en bovenal een vriendin van Gert Verhulst en James Cooke. “Dag lieve Annie. Je was onze thuishaven. We wensen je een behouden vaart”, aldus de heren.

Annie Deleersnyder

Gert Verhulst leerde Annie Deleersnyder kennen in de tijd dat hij regelmatig een bezoek bracht aan café ’t Visserswelzijn in Oostduinkerke, dat zij en haar man veertig jaar lang hebben uitgebaat. Op een dag sprak Gert daar over zijn plannen voor een talkshow en hij gaf aan dat hij nog een gastvrouw zocht die goed kon koken. Na enkele dagen bedenktijd heeft ze toegehapt. Eerder liet ze al in interviews weten dat ze daar nooit spijt van heeft gehad. Ze was zeer geliefd; niet alleen bij Gert Verhulst en James Cooke, maar ook bij de gasten van Gert Late Night, die op de Evanna verbleven. Vorig jaar heeft Annie Deleersnyder nog het kookboek Doe maar gewoon! uitgebracht.

Gert Verhulst

Gert Verhulst vertelt: “Ik kan moeilijk omschrijven hoe erg dit me raakt en woorden komen op zo een moment altijd te kort. Annie was, naast een bijzondere kokkin, vooral ook een echte vriendin. Ik kon altijd bij haar terecht en ik voelde me er steeds zo thuis en zo welkom. Een nuchtere warme vrouw die mij na elk weerzien deed beseffen hoe belangrijk het is om de kleine dingen van het leven naar waarde te schatten. Vorige week bracht ik haar nog een bezoekje. Ze was al even ziek, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Ik wil haar bedanken. Voor wie ze was en wat ze voor mij heeft betekend. Ik zal haar en haar perfect bereide varkenswangetjes nooit vergeten.”

Gert Verhulst is op dit moment met zijn gezin te zien in De Verhulstjes Saint-Tropez. Vanaf 6 september zien we hem en James Cooke weer terug met De Cooke & Verhulst Show. Daarnaast heeft hij een nieuwe single en cd uit.

James Cooke

“Als ik aan Annie denk, kan ik niet anders dan glimlachen. Ik heb met haar zoveel memorabele momenten beleefd aan boord van de Evanna. We hadden vaak de slappe lach, maar ze was ook een beetje onze mama op de boot. Of we wel genoeg groentjes gegeten hadden? Of we niet wat meer moesten slapen? Ze bleef altijd zichzelf. Geen enkele BV bracht haar uit evenwicht. Niets was te veel gevraagd. En ze leerde ons wat belangrijk was. Vriendschap en lekker eten. Ik had afgesproken met de familie van Annie om deze ochtend langs te gaan maar het heeft niet mogen zijn.  Het ging zo snel. Ik zal haar ontzettend missen”, aldus James Cooke, die in het najaar niet allen met De Cooke & Verhulst Show op tv te zien zal zijn, maar ook met James De Musical.

Liefde gaat door de maag

Annick Bongers, programmadirecteur van SBS Belgium, vertelt tot slot: “Ik wil ons diepste medeleven betuigen aan familie en vrienden van Annie, maar haar ook bedanken voor de tijd dat ze bij ons was. Achter de schermen van ‘Gert Late Night’ hield zij meer dan eens de boel recht en kon ze als geen ander de gasten in de watten leggen. De liefde gaat door de maag zeggen ze wel eens. Annie heeft dat meer dan eens bewezen. We zullen haar missen.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2021 /