Nieuw seizoen BinnensteBuiten | Anne Wieggers duurzame tuinvrouw

Goed nieuws voor de liefhebbers van BinnensteBuiten; vanaf maandag 30 augustus kun je bij KRO-NCRV op NPO2 kijken naar een nieuw seizoen. Het expertteam wordt uitgebreid met duurzame tuinvrouw Anne Wiegers. Iedere dinsdag is het bij BinnensteBuiten namelijk voortaan Duurzame Dinsdag. Iedere werkdag om 18.50 op tv én op zaterdag om 18.40 een weekendeditie!

Ken je het BinnensteBuiten kookboek al?

Anne Wieggers

Elke dinsdag is bij BinnensteBuiten voortaan Duurzame Dinsdag. Met wekelijks op deze dag extra aandacht voor ecohuizen, vegetarische recepten en duurzame initiatieven in ons land. Dan mag een echte expert op dat vlak natuurlijk niet ontbreken. De duurzame tuinvrouw Anne Wieggers zie je dus vanaf nu in het programma. Op basis van haar kennis en passie geeft zij praktische tips hoe je met natuurlijke producten op eenvoudige wijze kan tuinieren, zowel op je balkon als in je tuin. Anne is hoofdredacteur van een gerenommeerd tuinmagazine en schrijft boeken over duurzaam tuinieren.

Experts BinnensteBuiten

Het team van BinnensteBuiten kent dit seizoen dus twaalf experts. Dat zijn: Alain Caron (culinair expert), Camilla Dreef (vogelaar), Lendl Mijnheimer (sommelier), Leon Mazairac (chef-kok), Marieke Schatteleijn (boswachter), Martin Stuger (tuinspecialist), Nadia Zerouali (culinair schrijver), Ramon Brugman (chef-kok), Sharon de Miranda (chef-kok), Theo-Bert Pot (interieurontwerper), Valentijn Carbo (architectuurhistoricus) en de nieuwe Anne Wieggers (duurzaam tuinieren). Stuk voor stuk zijn dit experts op hun vakgebied. En ze kunnen er allemaal ontzettend gedreven over vertellen. Wat dat betreft, is BinnensteBuiten volgens mij zo populair. Je doet onder andere inspiratie op en leert ook wat bij van de experts.

Als je op de naam van de expert klikt, dan ontdek je welke boeken zij hebben geschreven. Absoluut een aanrader als je meer wilt worden geïnspireerd door de experts van BinnensteBuiten.

Alain ziet Sterren

De populaire serie Alain ziet Sterren, waarin culinair specialist Alain Caron op pad gaat met Nederlandse sterrenchefs wordt dit seizoen van BinnensteBuiten geprolongeerd. Op het menu staan onder andere bezoeken aan de chefkoks Hans van Wolde van Beluga** en Brut172, Emile van der Staak, bekend om zijn botanisch gastronomie, en Jef Schuur van restaurant Bij Jef* op Texel.

Nieuwe website en online workshops

De aftrap van het nieuwe seizoen gaat online gepaard met drie events: BinnensteBuiten Thuis. Hierin geven de BinnensteBuiten-experts online workshops en webinars over duurzaam koken, interieurtrends van vroeger en nu en hoe maak je een plantenbak geschikt voor elk seizoen. De website BinnensteBuiten.tv is dit seizoen vernieuwd. Naast de vele recepten, artikelen en wandelroutes vind je hier nog meer inspiratie en informatie over duurzaamheid. Nieuw op de site zijn de rubriek Groene Held van de Week. En een inspirerende tweewekelijkse column over duurzame trends door Wyke Potjer en Asceline Groot van het duurzaamheidsplatform hetkanWEL.

BinnensteBuiten

BinnensteBuiten beleefde haar eerste uitzending in september 2015. Het programma is in ruim vijfenhalf jaar uitgegroeid tot een succesvolle vaste waarde in de vooravond op NPO2. Dagelijks stemmen gemiddeld ruim 650 duizend mensen af op dit programma. Met onder andere het dagelijkse programma op NPO 2, het bijbehorende online platform en de social media (zoals Facebook, Instagram en Pinterest), de innovatieve 3D audio podcasts en een jaarlijks (online) BinnensteBuiten Festival inspireert KRO-NCRV haar kijkers om duurzaam te leven, te genieten en de natuur te ontdekken. In februari van dit jaar vierde BinnensteBuiten haar 1000e aflevering, vanuit Landgoed en kasteel Biljoen bij Velp.

Foto door Sheena Schouwink

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 augustus 2021 /