Hans van Wolde: Brut, Dromen Onder Grote Druk

Sterrenchef Hans van Wolde is twee jaar gevolgd tijdens verwezenlijking van zijn droom in tv-programma Brut, Dromen Onder Grote Druk. Dit programma is te zien vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur bij RTL 4.

Restaurant Brut 172

Soms kom je op dat punt in je leven dat je alles achter je laat en je dromen gaat najagen. Voor sterrenchef Hans van Wolde is deze droom het openen van een nieuw restaurant: Brut 172. En dat moet niet zomaar een restaurant worden, het plan van Hans van Wolde is helder: het beste, mooiste, uniekste en bijzonderste restaurant van Nederland, waar beleving centraal staat.

Beluga sluiten voor grote droom

Sterrenchef Hans van Wolde heeft zijn succesvolle zaak Beluga, twee Michelinsterren en toch besluit hij zijn leven drastisch om te gooien en zijn droom na te jagen. Het realiseren hiervan gaat niet zonder slag of stoot. In de serie is te zien hoe de sterrenchef grote hordes moet nemen om zijn droom na te jagen. We zien wat nodig is om Brut 172 op te bouwen in het prachtige Limburgse dorpje Reijmerstok. Strijden voor vergunningen, de verkoop van Beluga, vertrekken uit Maastricht, vestigen op het platteland, het inleveren van zijn Michelinsterren, rechtszaken, bezwaarprocedures… het is een flinke weg.

Lockdown vijf dagen na opening Brut 172

Het is een proces van telkens weer afscheid nemen en opnieuw beginnen. Als hij denkt dat alles achter de rug is gaat afgelopen maart, vijf dagen na de opening van Brut 172, het hele land in lockdown… Hoe reageert Hans van Wolde wanneer zijn droom dreigt te mislukken en onder druk komt te staan? Die horecasluiting is zo bizar; dat zagen de Vlaamse kijkers ook al in het programma Ja, Chef!

Hans van Wolde

Hans van Wolde is al ruim 25 jaar een van de meest toonaangevende chef-koks van Nederland. Op jonge leeftijd was hij al geïnteresseerd in voedsel en smaak en kon hij zijn creativiteit en energie kwijt in het vak van kok. Hij noemt zichzelf een smaakkunstenaar. In 1994 verhuisde hij naar Maastricht. Daar werkte hij eerst 4 jaar bij Toine Hermsen, voordat hij zijn eigen restaurant Beluga opende. In 1998 ontving hij daar zijn eerste Michelinster. De tweede volgde in 2005. Naast de twee Michelinsterren heeft hij verschillende onderscheidingen ontvangen. Daarnaast verzorgde hij meerdere jaren de VIP-catering van diverse festivals zoals Pinkpop en Tomorrowland.

‘Brut, Dromen Onder Grote Druk’ wordt geproduceerd door Wise Monkeys. Het programma is vanaf woensdag 6 januari om 21.30 uur te zien bij RTL 4. Dit programma is te zien na De Perfecte Verbouwing met Nicolette Kluijver.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 december 2020 /