Vijftig jaar 2 voor 12 – Astrid Joosten dertig jaar presentatrice

Wist je dat de kennisquiz 2 voor 12 dit jaar het vijftig jarig bestaan viert? Astrid Joosten is al dertig jaar te zien als presentatrice van deze show. Dat viert BNNVARA met een speciale jubileumweek vol met bekende Nederlanders. Ontdek meer over de deelnemers. Te kijken vanaf maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september om 19.55 uur) op NPO 2.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

2 voor 12

‘Dat zoeken we op!’ Een halve eeuw geleden bedacht de legendarische VARA-programmamaker Ellen Blazer de kennisquiz 2 voor 12. Nu, vijftig jaar later, is de quiz nog altijd mateloos populair. In het najaar van 1971 was 2 voor 12 voor het eerst op tv, met Joop Koopman als presentator. Het programma was tien jaar te zien en verdween toen tien jaar van de buis. Dertig jaar geleden werd de quiz nieuw leven ingeblazen, toen Astrid Joosten aantrad als presentator.

Jubileum voor Astrid Joosten

Vijftig jaar 2 voor 12, en al dertig jaar met Astrid Joosten: dat wordt uiteraard gevierd! Een week lang, met bekende Nederlanders die de quiz spelen. Met elke dag vragen over één decennium, vanaf 1970. De speciale jubileumweek van 2 voor 12 is te zien van maandag 30 augustus t/m vrijdag 3 september om 19.55 uur op NPO 2. Let op de aflevering van vrijdag start om 20.30 uur.

Bekende deelnemers jubileumweek 2 voor 12

De volgende BN’ers nemen plaats achter de bekende desk met het belletje en bij de naslagwerken:

Astrid Joosten over 2 voor 12

“De formule van 2 voor 12 staat na vijftig jaar nog steeds als een huis. De quiz is een instituut geworden op de Nederlandse televisie. Kijkers herkennen het en vinden het leuk om thuis mee te spelen. Het is een sport geworden om het twaalfletterwoord eerder te raden dan onze teams. En: we hebben altijd die mooie filmpjes van de HKU, waarmee we al jaren samenwerken. Die worden zo prachtig ingesproken, eerder door Joop van Zijl, en nu door Job Cohen”, aldus Astrid Joosten.

Na de speciale jubileumweek is 2 voor 12 weer wekelijks te zien, op vrijdag om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Foto: Annemieke van der Togt

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 augustus 2021 /