Nieuw seizoen Oh, Wat Een Jaar met Chantal, Ruben en Carlo

Nieuw seizoen Oh, Wat Een Jaar met Chantal Janzen, Ruben Nicolai en Carlo Boszhard vanaf zaterdag 28 augustus 20.00 uur bij RTL 4. Inmiddels is dit het vierde seizoen van het programma, waar Wat een Jaar van VTM op gebaseerd is.

Oh, Wat Een Jaar

Samen met vaste teamcaptains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard neemt Chantal Janzen de kijker weer mee op een trip down memory lane. Iedere aflevering van staat in het teken van één specifiek jaartal. In het vierde seizoen zijn dit ook recentere jaren, zoals 2002 en 2009.

Terug naar…

In de eerste aflevering keren we terug naar 1994. Ruben Nicolai en Carlo Boszhard worden bijgestaan door het bekendste radio-duo van Nederland: Mattie en Marieke. Niet alleen Chantal Janzen en de teams zijn ondergedompeld in de mode van het betreffende jaar, ook de studio is omgetoverd naar de stijl van die tijd. De teams spelen diverse spellen waarbij de meest memorabele fragmenten, trends en hits van dat jaar voorbijkomen.

Nieuwe spellen

In het vierde seizoen van Oh, Wat Een Jaar maken we kennis met drie nieuwe spellen. Daarnaast is er een deels nieuw decor.

  • Het eerste nieuwe spel is De Tienerkamer. In de studio is een, compleet in stijl ingerichte, tienerkamer nagebouwd. Chantal Janzen stelt open vragen en de teams kunnen de antwoorden vinden in deze, voor het jaar kenmerkende, tienerkamer. Posters, kledingstukken, decoratie werkelijk álles wordt uit de kast getrokken.
  • Daarnaast kruipt Chantal Janzen elke aflevering in de rol van nieuwslezeres. Ze presenteert het speciale journaal van het betreffende jaar. De presentatrice stelt de teams, die vanaf de woonkamer via een tv het journaal volgen, vragen die betrekking hebben op die nieuwsberichten.
  • En bij het derde nieuwe spel: De Auditie spelen de teamcaptains en Chantal Janzen een beroemde scène na uit een iconische film of serie van dat jaar. Zij weten alleen zelf nog niet welke dat is en lezen de teksten van de autocue. Aan hun gasten de taak te raden om welke film of serie het gaat.

Gasten Oh, Wat Een Jaar 2021

Naast Mattie Valk en Marieke Elsinga zijn ook de andere gasten van het vierde seizoen Oh, Wat Een Jaar bekend. Dit zijn Rick Brandsteder & Edsilia Rombley, Wolter Kroes & Heleen van Royen, Irene Moors & Patrick Martens, René & Natasja Froger en Fred van Leer & Edson da Graça voorbij. Zij spelen samen met de captains voor de euro’s die na de bloedstollende finale verdeeld worden onder hun aanhang in het publiek.

Wat Een Jaar (VTM)

Oh, Wat Een Jaar! is een productie van ITV Studios Netherlands. In het najaar kunnen ook de Vlaamse kijkers zich verheugen op een nieuw seizoen van dit programma. Wat Een Jaar – waarin we Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel zien – is recent weer aangekondigd. Nederlandse kijkers kunnen dit dan weer volgen via de VTM GO App (waar seizoen 1 nog steeds te zien is).

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 augustus 2021 /