Amy Winehouse in Nederland | nooit eerder vertoonde beelden op tv

Amy Winehouse in Nederland is een nieuwe documentaire, met nooit eerder vertoonde beelden van de zangeres die tien jaar geleden op 27-jarige leeftijd is gestorven. Het is het werk van regisseur Arjan Vlakveld, die haar als enige op beeld heeft gesproken in 2004. De documentaire Amy Winehouse in Nederland kun je kijken op zaterdag 24 juli om 22.00 uur bij de NTR Op NPO 3.

Arjan Vlakveld

Amy Winehouse in Nederland In 2004 interviewt regisseur Arjan Vlakveld haar als enige in Nederland op beeld. Hij heeft de banden altijd bewaard en het grootste deel van dit gesprek is nog nooit eerder vertoond. In de loop van de jaren ontmoet hij meer mensen die de zangeres hebben gesproken of gezien. Allemaal hebben ze een verhaal. In de documentaire maakt Vlakveld een reconstructie van de momenten dat Amy Winehouse Nederland aandeed.

Amy Winehouse

De impact van Amy Winehouse – die haar nummers zelf schreef – is groot geweest en toch heeft ze maar twee albums gemaakt. Ze debuteerde met Frank in 2003. Daarna moesten haar fans vier jaar geduld hebben; tot in 2007 Back to Black volgde. Van dat album werd Rehab een grote hit werd. Het nummer gaat over haar drankgebruik, dat er voor zorgt dat haar optredens regelmatig worden afgelast, of van slechte kwaliteit zijn. Desondanks wordt ook het nummer You know I’m no good een groot succes. In 2008 won Winehouse vijf Grammy Awards. 

Amy Winehouse in Nederland

Voor beide albums doet zij promotie in Nederland en geeft ze een enkel concert. Met haar spaarzame optredens in Nederland op festivals, poppodia, radio en tv maakt ze een onuitwisbare indruk op mensen. Al die verhalen en soms nog nooit vertoonde beelden liggen op ons te wachten en vormen de documentaire Amy Winehouse in Nederland. Het is een reconstructie van ontmoetingen, concerten en de impact van haar muziek. Arjan Vlakveld spreekt onder andere met Candy Dulfer, Winfried Baijens, Wouter Hamel, Lakshmi, Art Rooijakkers, Savine en Eric Corton.

Wist je dat tijdens The Voice van Vlaanderen 2021 verschillende kandidaten een nummer van de overleden zangeres zongen?

Live at Shepherds Bush

Aansluitend op de documentaire wordt het concert Amy Winehouse: Live at Shepherds Bush uitgezonden. Het is een registratie van het concert dat zij in 2007 in Londen gaf. Ondanks haar drankverslaving zien we Winehouse in topvorm. Ze zingt onder andere Tears Dry On Their Own, Rehab, Back To Black, You know I’m no good, Just Friends en vele andere nummers. Het concert is te zien op zaterdag 24 juli om 23.05 uur bij de NTR op NPO 3.

Foto: NTR

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 juli 2021 /