Het Dansende Brein met Erik Scherder bij Omroep MAX

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder presenteert, in samenwerking met LUDWIGs Ballroom Band, wat er in het brein gebeurt als we dansen. Je ziet het op maandag 31 mei om 21.30 uur op NPO 1 bij Omroep MAX in Het Dansende Brein. 

Dansen & het brein

Waarom is dansen zo goed voor je brein? Wat gebeurt er met de hersenen van professionele balletdansers? En hoe komt het dat dansen effectief is tegen depressies en heilzaam werkt voor mensen met ziektes als parkinson en alzheimer? De bekende professor zoekt het uit.

Het Dansende Brein

LUDWIGs Ballroom Band en Erik Scherder presenteren Het Dansende Brein. Scherder vertelt, maar de avond zal bovenal in het teken staan van dansen. LUDWIGs Ballroom Band gaat los met een kort lesje quickstep, om er in te komen en dan kunnen de kijkers thuis naar hartenlust swingen op de Weense wals, slowfox en chachacha!

Erik Scherder

Ik ben een liefhebber van de programma’s van Erik Scherder. Zo kon je recent nog kijken naar een show van hem bij de EO. Hierin verdiepte hij zich in volkse wijsheden. Deze professor kan als geen ander iets abstracts als wetenschap omtoveren tot een begrijpelijke materie voor iedereen. Van Het Dansende Brein verwacht ik dus ook veel. Ga jij ook kijken?

Foto: © Janita Sassen/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

29 mei 2021 /