Friends: The Reunion – kijken vanuit Nederland en Vlaander kan hier

Wil jij Friends: The Reunion kijken – ontdek op welke zender ze deze reünie in Nederland en Vlaanderen uitzenden. Nederlanders kunnen ‘m op vrijdagavond 28 mei kijken bij SBS6. Vlamingen zijn op 1 juni aan het juiste adres bij Play4 en Streamz.

Friends: The Reunion

Na maar liefst 17 jaar komen in deze langverwachte eenmalige reüniespecial de sterren Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow en Matthew Perry voor het eerst weer bij elkaar. Ze ontmoeten elkaar in de oorspronkelijke studio (Stage 24 in Burbank, Hollywood) van Friends. Samen met gastheer James Corden kijken ze terug op de periode waarin deze sitcom over de zes New Yorkse vrienden immens populair was.

Dat Play4 deze reünie special uitzendt, is niet gek. Je kon in het najaar van 2019 ook al kijken naar 25 jaar Friends.

Friends special

In ‘The one where they get back together’zoals de special heet, kijken ze terug naar tien seizoenen Friends. In de special leest de cast samen scenario’s. Ze testen elkaars geheugen met een quiz. En ze delen geheimen vanop de set. Daar verschijnt ook een modeshow, met een special appearance van The Christmas Armadillo. En natuurlijk bespreken ze de aloude vraag: “Were they on a break?”.

Bekende Friends fans

Niet alleen de zes vrienden zien we terug maar ook oude bekenden zoals Maggie ‘Janice’ Wheeler, Tom Selleck, Elliott Gould, Reese Witherspoon (die de zus van Rachel speelde) en James Michael Tyler, de barista van Central Perk. En dan zijn er nog de indrukwekkende gaststerren die langskomen om te vertellen hoe de serie tot leven kwam en welke impact hij op hen heeft gemaakt. Zo zien we David Beckham, Justin Bieber, BTS, Cindy Crawford, Cara Delevingne, Lady Gaga, Kit Harington, Mindy Kaling en Malala Yousafzai.

Friends

Friends is een Amerikaanse televisieserie gemaakt door David Crane en Marta Kauffman, oorspronkelijk uitgezonden door NBC en geproduceerd door Warner Bros. Television en Bright/Kauffman/Crane Productions. In de Verenigde Staten kwam de eerste aflevering, The One Where Monica Gets A Roommate, beter bekend als The One Where It All Began, op 22 september 1994 op de televisie. De laatste aflevering, The Last One, werd in de Verenigde Staten op 6 mei 2004 uitgezonden. De serie stopte na tien seizoenen en 236 afleveringen. Ook na het einde bleef de show nog populair. Die werd in veel landen herhaald en fans vroegen herhaaldelijk om een terugkeer met nieuwe afleveringen. ‘Friends’ sleepte doorheen de jaren ook veel prijzen in de wacht. De serie kreeg 6 keer een Emmy® Award, de prestigieuze Amerikaanse prijzen voor televisieproducties.

Je kunt de serie op dvd aanschaffen via Bol of Amazon (waar ook allerlei te gekke Friends merchandise te vinden is) of ‘m terugkijken via Netflix.

Friends: The Reunion kijken

Friends: The Reunion kijken? Dat kan vanuit:

  • Nederland op vrijdag 28 mei, exclusief om 20.30 uur op SBS6.  
  • Vlaanderen op dinsdag 1 juni 2021 om 20u35 te zien op Play4. Vanaf diezelfde dag is de Friends-special ook te zien op Streamz.

Foto: Play4 – WarnerMedia (2021)

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 mei 2021 /