Dionne Stax reist door leven koningin Máxima

H.M. Koningin Máxima wordt op 17 mei 2021 vijftig jaar! Hoog tijd om eens wat meer over haar te ontdekken, aldus presentatrice Dionne Stax. Zij maakt daarom voor AVROTROS het programma Dionne Dichtbij. Vanaf vanavond – maandag 10 mei – kun je deze ontdekkingsreis als kijker volgen: om 21.35 uur op NPO 1.

Dionne Dichtbij

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van onze Koningin reist Dionne Stax in een persoonlijke zoektocht door haar leven. De presentatrice ontmoet experts en mensen die Koningin Máxima van dichtbij persoonlijk of zakelijk hebben meegemaakt en schetst zo een bijzonder portret van een geliefde Koningin.

Overal ter wereld

Dionne Stax reist onder meer naar Buenos Aires, New York, Brussel en uiteraard Nederland waar zij mensen spreekt die allemaal een unieke band of ervaring hebben met Koningin Máxima. Zij delen hun persoonlijke anekdotes en herinneringen en nemen de presentatrice mee in het intrigerende levensverhaal van een meisje uit Argentinië dat door hard werken en met onnavolgbare charme uitgroeide tot een absolute vakvrouw, moeder en Koningin Máxima.

Dionne Stax

Dionne Stax vertelt: “Door mijn eerdere journalistieke werk heb ik Koningin Máxima op professionele afstand leren kennen. Met deze serie hoop ik iets dichterbij te komen en kijkers mee te nemen in haar unieke levensverhaal.”

Afleveringen Dionne Dichtbij

Voor de eerste aflevering van Dionne Dichtbij bezoekt Dionne Stax Argentinië. Hoe was Máxima als meisje en hoe groeide ze op? Maar ook: hoe belandde ze in New York? In de tweede aflevering brengt de presentatrice een bezoek aan deze stad, waar ze onder andere met Erik Mouthaan spreekt en het appartement bezoekt waar onze Koningin heeft gewoond.

De tweede aflevering is ook de uitzending, waarin we zien hoe Nederland op zijn kop stond bij de eerste foto’s. De foto’s van – op dat moment nog kroonprins – Willem-Alexander met zijn vriendin samen op een jacht. Henry von Wartenberg maakte deze. Verder in deze uitzending ook een gesprek met onder andere collega’s van Máxima in Brussel. De stad waar ze naar toe verhuisde, nadat ze onze toenmalige kroonprins had ontmoet in Sevilla. 

In de derde en laatste aflevering van Dionne Dichtbij zien we momenten die we natuurlijk allemaal kennen: van de bruiloft en de beëdiging. Dionne Stax spreekt met regisseur Rudolf Spoor, Anky van Grunsven (heraut bij beëdiging) en met ontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan, waar onze Koningin regelmatig komt.

Dionne Stax sprak kenners als:

Foto: AVROTROS / Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 mei 2021 /