In Europa. De geschiedenis op heterdaad betrapt van Geert Mak

De tweede reeks (tien uitzendingen) van ‘In Europa. De geschiedenis op heterdaad betrapt’ van Geert Mak wordt in Vlaanderen uitgezonden op Canvas. Eerder waren deze afleveringen al in Nederland op tv te zien bij de VPRO. Via NPO Plus kun je alle twintig afleveringen al kijken.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer kijktips op Guidinc.

Geschiedenis op heterdaad betrapt

In het voorjaar van 2020 zond Canvas de eerste tien afleveringen uit van In Europa. De geschiedenis op heterdaad betrapt. Het was de vervolgreeks van Geert Mak op zijn succesvolle eerste serie In Europa uit 1999. Vanaf zondag 17 januari volgen de laatste tien afleveringen van deze coproductie van VPRO en Canvas over de toestand van Europa aan het einde van het tweede decennium van de 21ste eeuw.

In Europa anno 2020

Deze keer gaat het onder meer over de terugkeer van de Koude Oorlog, de #metoo-beweging, de voor- en nadelen van de ‘data’-maatschappij, de opstand van de ‘gele hesjes’, de moeilijke relatie van Griekenland met de Europese Unie, de weg naar de dictatuur in Hongarije, de toenemende druk van de commercie in het publieke en persoonlijke leven, de migratie, en natuurlijk ook de brexit en corona.

De afleveringen zijn iedere zondag om 20.05 uur op Canvas te zien. Wist je dat de eerste In Europa reeks ook nog steeds op dvd verkrijgbaar is?

Hier ontdek je wat er verder nog op tv te zien is.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 januari 2021 /