Summer de Snoo – Picture Perfect op VIJF

De documentaire Picture Perfect over Summer de Snoo wordt woensdag 6 januari om 20.35 uur uitgezonden bij VIJF. In Nederland kun je deze documentaire over het 11-jarige Nederlandse topmodel kijken op Videoland.

Wist je dat VIJF in 2021 ook het nieuwste seizoen van Temptation Island: Love or Leave gaat uitzenden?

Summer de Snoo

Het elfjarige Nederlandse model Summer de Snoo wordt vergeleken met Doutzen Kroes. Ze heeft een deal in Amerika, gaat een contact tekenen in Milaan en denkt na over een verhuizing met haar familie naar Amerika om daar verder aan haar carrière te werken. Haar werk als model wordt echter ook veelal bekritiseerd vanwege haar jonge leeftijd.

Meer dan een piepjong topmodel

Maar naast topmodel zijn is Summer de Snoo nog veel meer. Ze is een echt multitalent; ze is hoog begaafd en heeft een enorme aanleg voor voetbal. En bovenal is Summer een 11-jarig meisje die graag doet wat ze leuk vindt, of dit gaat om haar modellenwerk, voetballen, naar school gaan of tijd doorbrengen met haar familie op de camping.

Documentaire van Cheeru Mampaey

Regisseur Cheeru Mampaey (uit Antwerpen) volgde Summer en haar familie van mei 2019 tot januari 2020. Ze geeft een persoonlijk kijkje in hun leven. Wat zijn Summers drijfveren, hoe gaat ze om met alle kritiek en wat is de rol van haar ouders? Op haar jonge leeftijd heeft Summer tenslotte al veel krantenkoppen weten te halen door haar succes als model.

Kritiek op jonge fotomodel

Deze aandacht is niet alleen positief en zij en familie krijgen ook te maken met felle kritieken op het feit dat ze nog maar een kind is, en zo hard moet werken. Peter R. de Vries sprak zelfs over exploitatie in RTL Boulevard. Ook het feit hoe ze op foto’s staat, als een volwassen vrouw, wordt bekritiseerd. De documentaire gaat dieper in op de persoon Summer, haar familie, het hele mediacircus rondom haar heen, de kritiek en de mogelijkheid om haar carrière in Amerika naar een hoger niveau te brengen. Kan een jong meisje als Summer hier al keuzes over maken en hoeveel invloed hebben haar ouders hierop?

Cheeru Mampaey over Summer de Snoo

“Toen ik begin 2019 over Summer las in de pers was ik meteen getriggerd. Ik hou van verhalen rond ambitie en het volgen van dromen. Ongeacht de leeftijd moet iemand de kans krijgen om zijn doelen waar te maken en daar past Summer perfect in. Bij de eerste ontmoeting had ik meteen een klik met Summer en wist ik dat het een boeiende tijd zou worden. Ik ben erg dankbaar dat het gezin en Summer voor mij als maker hebben gekozen, dat ze mij in hun gezin hebben opgenomen en openhartig en eerlijk hun verhaal met mij hebben gedeeld”, aldus regisseur Cheeru Mampaey.

Summer De Snoo: Picture Perfect is woensdag 6 januari van 20.35 uur tot 22.40 uur op VIJF te zien.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

5 januari 2021 /