De afvallige – ontdek meer over de docudrama-serie

Heb jij De afvallige gezien bij KRO-NCRV? Dit is een docudrama-serie over geloof. Hierin volgen we vier totaal verschillende mensen, die zich uit alle macht proberen te ontworstelen aan een strenge geloofsgemeenschap. Een gemeenschap waarin ze zich gevangen voelen. De laatste aflevering (Exodus) is te kijken om 22.15 uur op NPO 3. Daarnaast zijn alle afleveringen terug te kijken via NPO Start.

Exodus

Dina-Perla wordt in de Joods-orthodoxe gemeenschap opgevoed door haar psychotische moeder en een stiefbroer. Als ze de gemeenschap om hulp vraagt vanwege jarenlang huiselijk geweld, stuit ze op een muur van stilzwijgen. Dina-Perla schreef hierover ook het boek Exodus.

In de cast van De afvallige – Exodus onder andere Manon Hanraets, Serge-Henri Valcke, Rian Gerritsen, Tara Hetharia, Daan Nieber, Levi van Kempen, Julian Moon en Kaylana Ernst.

Poster boy

De eerste aflevering van De afvallige is Poster boy. Gebedsgenezer Karsten is op weg om de potentiële leider van een Pinkstergemeente te worden. Totdat zijn huwelijk op de klippen loopt. Dan blijkt het verstikkende keurslijf van de Gemeente desastreus te zijn. In Poster boy zijn er onder andere rollen voor Jard Struik en Birgit Schuurman.

Heraut van god

Geertje ontsnapt aan een gewelddadig huwelijk en zoekt haar heil bij profeet Sipke Vrieswijk en zijn sekte. Daar wordt duidelijk dat ze in een nóg grotere nachtmerrie terecht is gekomen van waaruit ontsnapping onmogelijk lijkt. Michaël van Buuren speelt de duivesle Spike Vrieswijk.

Ontwaakt

Frank groeit op binnen de Jehovah’s Getuigen Gemeente. Wanneer hij als kind jarenlang door de zoon van een vooraanstaand ouderling wordt misbruikt, blijkt dat binnen de gemeente de doofpot belangrijker is dan de waarheid.

De cast van De afvallige – Ontwaakt wordt gevormd door onder andere Vincent Lodder, Tanja Jess, Carolina Dijkhuizen, Martijn Oversteegen, Edo Brunner, Denyell de Waal, Kenneth Lange, Willeke van Ammelrooy en Alexander van Zijp. Dat zijn niet de minste acteurs en actrices.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 april 2021 /