First & Last met Britt Dekker en Martien Meiland

Martien Meiland en Britt Dekker presenteren samen de nieuwe spelshow First & Last. Deze is vanaf vrijdag 23 april om 21.30 uur te kijken op SBS6. Hij komt meteen na The Cube met Gordon op tv.

First & Last

Bij First & Last draait het niet om wie de slimste, sterkste of snelste is, maar geldt er één belangrijke regel: eindig elke ronde niet als eerste of als laatste, want dan lig je direct uit het spel. Onder leiding van Martien Meiland en Britt Dekker nemen elf kandidaten het tegen elkaar op in vijf verschillende spelrondes. In de laatste ronde spelen de drie overgebleven deelnemers het finalespel, waarbij één van hen een geldbedrag oplopend tot 25.000 euro kan winnen! 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Britt Dekker & Martien Meiland

De kandidaten gaan de strijd aan onder leiding van het nieuwe presentatie duo Britt Dekker en Martien Meiland. Je bent bij de First & Last dus verzekerd van een portie chaos en humor. Elke ronde spelen de kandidaten ludieke spellen. Hierbij moeten de deelnemers het hebben van hun inschattingsvermogen, timing én een grote dosis geluk. Bij ieder spel nemen we afscheid van twee kandidaten, diegene die als eerste én laatste eindigen.  

Spelshow voor iedereen

De spellen vergen geen speciale vaardigheden van de deelnemers, iedereen kan meedoen. Zo zitten zij in de openingsronde verstopt in grote kartonnen dozen en moeten ze precies op het juiste moment omhoog springen. De gouden regel is natuurlijk van kracht: de twee kandidaten die een verkeerde inschatting maken en als eerste én als laatste omhoog springen, moeten meteen naar huis.

Afvalrace

Een ander spel bestaat uit een lachwekkende weegronde. Hierbij wordt de kandidaten gevraagd om een zo gemiddeld mogelijk item van thuis mee te nemen. Deze worden op bombastische wijze gewogen, waarbij je als speler niet het lichtste óf zwaarste item wilt hebben. Hoe meer kandidaten er af vallen, hoe moeilijker het is om je aan die ene belangrijke regel te houden: wordt niet eerste of laatste.  

First & Last is een productie van EndemolShine Nederland. Kijk deze show vrijdag 23 april, wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en KIJK.nl.

Foto: Ruud Baan.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /