Justin Ramsden – van Upside Down LEGO – in jury LEGO Masters

Justin Ramsden – dé ontwikkelaar van de LEGO-set Upside Down uit de populaire serie Stranger Things – is vanavond (zaterdag 17 april) te gast in de zesde aflevering van LEGO Masters. Vorig jaar was hij mede-jurylid in de finale. In de zesde aflevering staan complexe opdrachten op het programma.

Matroesjka’s idee in LEGO

Presentatoren Kürt Rogiers en Ruben Nicolai geven in de zesde aflevering een heel moeilijke en complexe opdracht aan de kandidaten van LEGO Masters. Geïnspireerd op de matroesjka’s moet de voedselketen uitgebeeld worden in vier stappen. Waarbij elke stap in een volgende moet passen.

Voedselketen uitbeelden in LEGO

Het belangrijkste aan deze opdracht is de originaliteit waarmee het verhaal van de voedselketen wordt verteld. Daarnaast zijn het kleurgebruik, de esthetiek en de LEGO bouwtechniek ook opnieuw van groot belang. De kandidaten krijgen elk een figuurtje waarmee ze van start moeten gaan, zoals een vlieg, een spin, een slak, een kikker en een wormpje, en ze krijgen slechts 4 uur de tijd om hun bouwwerk te voltooien.

Bouwwerken die breken…

Jan en Julien krijgen “de vlieg, die wordt opgegeten door een spin, die wordt opgegeten door een kikker, die kaasverslaafd is en in de kaasval wordt gelokt.” Hun constructie blijkt echter niet zo heel stabiel. “We hopen dat het bij de presentatie niet uit elkaar valt…”, klinkt het bij Jan. Maar helaas: bij de evaluatie door Brickmaster Jonathan verliest de kikker zijn kont en een poot. En de spin breekt in twee stukken… maar ook de logica van een kikker in een muizenval is een beetje ver te zoeken.

Sprookje

Roy en Thomas gaan aan de slag met een slak. Die valt in een toverdrankje, dat wordt gedronken door een heks die in een sprookjesboek zit. Dit verhaal klinkt alvast iets logischer, maar is de uitwerking in LEGO ook goed?

Eliminatie opdracht

De tweede opdracht is een eliminatie opdracht en een combinatie van alle opdrachten die de kandidaten tot nu toe hebben gedaan. Namelijk de sculptuur van een 3D-kunstwerk, de verhalen van het pretpark, de bouwtechniek van de toren,… Al deze technieken moeten worden toegepast om het perfecte bouwwerk te maken op én onder de werktafel. De duo’s krijgen hiervoor 12 uur de tijd.

Justin Ramsden

Brickmaster Jonathan wordt deze week bijgestaan door zijn collega Justin Ramsden, een grootheid in de LEGO-wereld. Hij ontwikkelde onder andere de set Upside Down van de populaire serie Stranger Things. Vorig jaar was Justin Ramsden mede jurylid bij de finale van het vorige seizoen. Beiden beslissen aan het einde van de aflevering welk duo de wedstrijd moet verlaten. Aan het eind van aflevering zes van LEGO Masters weten we welke vier duo’s naar de volgende ronde gaan.

LEGO Masters kijken

In Nederland kijk je om 20.00 uur naar deze aflevering op RTL4. Via VTM kun je in Vlaanderen de aflevering om 20.30 uur kijken. De afleveringen van LEGO Masters zijn ook te terug te kijken op VTM GO en Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 april 2021 /