Boek Sneeuwspoor van Rudy Morren krijgt verfilming

Het boek Sneeuwspoor van schrijver én acteur Rudy Morren krijgt een verfilming/ The Searchers hebben hiervoor de filmrechten verworven. Als alles volgens planning verloopt, is de film bij het boek Sneeuwspoor dan in 2024 in de bioscoop te zien.

Boek Sneeuwspoor

In het boek Sneeuwspoor is gynaecoloog Peter tijdens een sneeuwstorm getuige van een verkeersongeval op een verlaten weg. Tijdens de verzorging van de twee zwaargewonde slachtoffers komt hij erachter dat ze de daders zijn van de moord op zijn vrouw een jaar eerder en dat ze de enige zijn die weten waar zijn dochter is, die sinds de moord wordt vermist. Wat volgt is een dodelijke tweestrijd waarin hij moet kiezen tussen wraak en de waarheid over zijn dochter.

Film Sneewspoor

Op dit moment wordt er een filmscenario van het boek gemaakt. Zo zijn de eerste stappen gezet om van het boek Sneeuwspoor van Rudy Morren ook daadwerkelijk een film te maken. Over de cast is op dit moment – april 2021 – dan ook nog niets bekend. The Searchers zal naast producent ook de distributie van de film in de Benelux voor zijn rekening nemen.

Rudy Morren

Auteur Rudy Morren is blij dat zijn boek in goede handen is: “Toen The Searchers mij benaderde met het voorstel om de filmrechten van mijn boek te kopen voelde ik mij zeer gevleid. Nadat Wild Vlees uitkwam, was ik oprecht verrast dat het zo positief ontvangen was. Ik was zeer benieuwd of wat ik had geschreven niet alleen de critici maar ook de lezers kon boeien. Dat nu mijn tweede boek binnenkort verfilmd wordt, is weer een enorm compliment en ik kijk dan ook erg uit naar het resultaat.”

Acteur, scenarioschrijver én auteur

Nu komt de naam Rudy Morren je misschien wel bekend voor. Dat kan kloppen. Hij is naast auteur, namelijk ook scenarioschrijver en acteur. Zo kunnen de Nederlandse lezers hem kennen van Medisch Centrum West, waarin hij in 1993 Sander Blomberg speelde. In Vlaanderen zag je ‘m dan weer in bijna honderddertig afleveringen van tv-serie Spoed.

Ook in telenovelles als LouisLouise en Ella had hij hoofdrollen. En zo zijn er écht nog tal van andere Vlaamse tv-series en films waarin Rudy Morren belangrijke rollen speelde. Recent zag je hem nog kort op tv in Fair Trade en het laatste seizoen van De Zonen van Van As. Momenteel werkt hij aan zijn derde boek Verdronken Land, deze word in september 2021 verwacht.

Dit schreven wij op VlaamsKijken ook over Rudy Morren.

The Searchers

Elise Van Marcke, managing partner van The Searchers, vertelt over hoe ze Sneeuwspoor hebben ontdekt. “Het gebeurt zelden, maar net zoals er onverwachts een lichtstraal kan doorbreken in een donker wolkendek zo krijgen we soms geheel onverwacht een helder beeld uit de toekomst wanneer we iets ontdekken dat ons enthousiasmeert en inspireert. Zo voelde ik me toen ik voor het eerst de roman Sneeuwspoor in mijn handen kreeg.”

Eerste film voor The Searchers

Ze gaat verder: “Toen deze meteen de Hercule Poirotprijs won, zaten we al aan de onderhandelingstafel om de filmrechten te kopen. We zijn erg blij dat we met The Searchers de filmrechten hebben aangekocht en zo een eerste productie op poten kunnen zetten.” Verschillende partijen toonden interesse om een film van het boek Sneeuwspoor te maken. Maar auteur Rudy Morren koos voor The Searchers, die hiermee hun activiteiten uitbreiden.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 april 2021 /