Klassiek schilderij maken in LEGO met kunstenaar Koen Vanmechelen

Presentatoren Kürt Rogiers en Ruben Nicolai hebben weer twee opdrachten voor de kandidaten van LEGO Masters. Deze week draait alles om kunst. Kürt Rogiers is alvast bijzonder enthousiast: “Dit is by far mijn favoriete aflevering van dit seizoen. Wat zeg ik: van alle seizoenen, echt waar!” Kunstenaar Koen Vanmechelen is deze keer het gastjurylid.

NIEUWS: LEGO Masters kids komt binnenkort op tv… Klik op de link (rode tekst) en ontdek er alles over.

Portret maken van LEGO

De eerste opdracht is om in 2 uur tijd een realistisch portret in mozaïek te maken van de teamgenoot. Het duo Dries en Killian, winnaars van de vorige aflevering, krijgen een groot voordeel. Dries krijgt een foto van Killian als hulpmiddel, de andere kandidaten moeten zich baseren op hun geheugen. Maar de opdracht is en blijft moeilijk. Ook Thomas moet goed zijn best doen om Roy na te bouwen: “De ogen, de bril en het haar gingen vrij snel maar de glimlach is verschrikkelijk, ik moet mijn ogen dichtknijpen.” 

Klassiek schilderij maken met LEGO

Voor de tweede opdracht krijgen de duo’s liefst 12 uur de tijd, maar er wacht hen wel een pittige uitdaging: het namaken van een klassiek schilderij in LEGO, zo realistisch mogelijk en mét een persoonlijke twist. Roy en Thomas krijgen Het Melkmeisje, Dries en Killian de Mona Lisa en Jan en Julien De Zonnebloemen.

Koen Vanmechelen

Brickmaster Jonathan Bennink wordt bij de eliminatie opdracht bijgestaan door beeldend kunstenaar Koen Vanmechelen. Zijn meest bekende project is zonder twijfel het Cosmopolitan Chicken Project (CCP), een wereldwijd kruisingsprogramma met nationale en regionale kippenrassen. “Ik ga kijken naar hoe de twist in elkaar zit. Je brengt je persoonlijkheid in het werk van een grootmeester en als dat ook nog eens een eenvormigheid in stijl brengt, dan heb je een nieuwe kunstenaar, een LEGO Master”, aldus de kunstenaar (waarvan in Stukken van Mensen nog een stuk onder de hamer ging).

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Exit LEGO Masters

De spanning bij de kandidaten is dan ook te snijden: “Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest bij een beoordeling dan nu”, klinkt het bij Julien. “Koen Van Mechelen, dat is even slikken”, beseft ook Dries. Op het einde van de aflevering verlaat opnieuw een duo de wedstrijd.

LEGO Masters kijken

In Nederland kijk je om 20.00 uur naar deze aflevering op RTL4. Via VTM kun je in Vlaanderen de aflevering om 20.30 uur kijken. De afleveringen van LEGO Masters zijn ook te terug te kijken op VTM GO en Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 april 2021 /