Kun je voorlopig rijbewijs ‘kopen’ in België? Pano onderzoekt

Kun je een voorlopig rijbewijs ‘kopen’ in België? In de reportage van Goedele Devroy en het Pano-team ontdekken we hoe het nu staat met de rijvaardigheid van de nieuwste Vlaamse bestuurders. Te zien om 21.25 uur na de Wonderjaren op Eén.

Voorlopig rijbewijs halen in Vlaanderen

Kan je in Vlaanderen zonder kennis van de wegcode en zonder verplichte rijles toch een voorlopig rijbewijs behalen? Dat was maanden geleden de startvraag van de Pano-redactie, na een tip van een kijker. Zo ja, zou dat betekenen dat je 18 maanden lang, zonder begeleiding, wettelijk de openbare weg op mag.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Turbotheoriescholen

Pano onderzoekt de zogenaamde ’turbotheoriescholen’, vaak Nederlandse bedrijven die je beloven (met 100% slaagkans) te doen slagen in het theorie-examen. Niet door je de wegcode te laten begrijpen, maar door je trucjes te leren om het juiste antwoord te kiezen.

Attesten voor voorlopig rijbewijs kopen

Daarnaast wilde Pano ook onderzoeken of je bepaalde attesten kan kopen om een voorlopig rijbewijs te halen. Van een minimum aan rijvaardigheid is dan ook geen sprake. Deze reportage is gemaakt door Goedele Devroy en het Pano-team. Ik ben er persoonlijk erg nieuwsgierig naar, want over het rijbewijs in België gaan natuurlijk heel wat verhalen. Ik ben benieuwd met wat voor feiten Pano terugkeert over het voorlopige rijbewijs in Vlaanderen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 maart 2021 /