Kat zonder Grenzen over transgenders en de liefde

Wat als je man vaststelt dat hij zich vrouw voelt? Overstijgt liefde dan alles? In Kat zonder Grenzen zoekt Kat Kerkhofs het deze week uit. “Ik heb liever een levende vrouw dan een dode man”, vertelt Liesbeth, in de aflevering van woensdag 24 maart (om 21.35 uur te zien bij Play 4).

Transgender

In Kat zonder Grenzen ontmoet Kat Kerkhofs deze week transgenders en hun partner, en ze is vooral benieuwd hoe hun partners omgaan met de nieuwe situatie. Kat spreekt met Laura en Mats: zij gaan binnenkort trouwen. Mats werd geboren in het verkeerde lichaam: Mats was vroeger een vrouw en is bezig met zijn transformatie tot man.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Van man naar vrouw: na 10 jaar huwelijk

Kat Kerkhofs gaat op bezoek bij Winne en haar vrouw. Winne woont met Liesbeth in Mechelen en heeft een verantwoordelijke functie bij de federale overheid. Winne en Liesbeth hebben een moeilijke tijd achter de rug: ze zijn al 26 jaar getrouwd, maar na tien jaar huwelijk besefte Winne – die als man werd geboren – dat ze zich als vrouw identificeert. Winne en Liesbeth besloten getrouwd te blijven, maar voor Liesbeth blijft deze nieuwe realiteit vallen en opstaan.

Dit verhaal doet mij ook denken aan het boek Bo – Eindelijk vrouw van Bo van Spilbeeck.

Genderfluïde

In deze aflevering gaat Kat Kerkhofs ook langs bij Fleur, bij hun geboorte kreeg Fleur de naam Karel van hun ouders. Fleur is genderfluïde. Fleur is al 14 jaar getrouwd met Sandra: ze kennen elkaar al van kinds af aan. De outing van Fleur gebeurde nog niet zo lang geleden en mede dankzij hun vrouw. Sandra herinnert zich nog goed de eerste keer dat ze naar buiten kwam met Fleur, en niet met Karel…

Kortom: het belooft weer een heel interessante uitzending van Kat zonder Grenzen te worden deze keer met transgenders. Net zoals eerder met Allison Scott vorige week.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

23 maart 2021 /