Typisch Emmen (Drenthe) met bijzondere inwoners

In de documentaire-serie Typisch…! volgen BNNVARA en de EO de levens van gewone mensen in een buurt ergens in Nederland. Wie zijn de mensen die er wonen en hoe ziet hun leven eruit? Zo kon je de afgelopen tijd al kennismaken met mensen uit onder andere Den Dolder, Helmond en de Utrechtse Heuvelrug. Vanaf maandag 22 maart komt daar Emmen bij. Typisch Emmen is te zien van maandag tot en met donderdag om 19.20 uur op NPO 2.

Emmen (Drenthe)

Het Drentse Emmen en omgeving is met de omliggende buurtschappen, dorpjes en gehuchten meegerekend, de grootste gemeente van de provincie Drenthe. Hier, in een gebied tegen de Duitse grens geplakt, volgen de makers van Typisch een aantal markante en bijzondere bewoners. Want bijzonder zijn ze zeker, dat vinden ze zelf ook: “God schiep uit gouden korenaren, de Drenten en Twentenaren. En uit de resten, die lui uit het westen.”

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Typisch Emmen

In de eerste week van Typisch Emmen maakt de kijker onder meer kennis met de stamgasten van het buurtcentrum dat een thuis heeft gevonden in het voormalige Noorderdierenpark van Emmen. Voor de 69-jarige Jan is deze plek zo veilig en vertrouwd dat hij hier eindelijk uit de kast durft te komen. Ook gaat ‘Typisch’ op pad met de familie Trip die bevangen is door de vrachtwagenkoorts. Door zijn foto’s is Justin inmiddels een beroemdheid in de truckerswereld. Vader Jeroen en moeder Alinda genieten daar minstens zo veel van als hun zoon zelf. En Gerard, de ezelfluisteraar van Emmen en omgeving, deelt zijn bijzondere gave met de kijkers.  

Bijzondere inwoners

In de 12-delige serie Typisch Emmen maakt de kijker verder onder andere kennis met het mannenhuishouden van de muzikale Robert en zijn zoon Daan. Worden Engel en Brechtje gevolgd in de laatste dagen van hun geliefde buurtsuper. Leven we mee met ‘buurtburgemeester’ Jan de Klein die in het vissen troost probeert te vinden na moeilijke tijden. En zien we hoe de Indiase Kamal probeert in te burgeren onder de vleugels van zijn nuchtere Grietje. Deze en nog veel meer bijzondere bewoners zijn vanaf maandag 22 maart drie weken lang te volgen in Typisch Emmen.  

Foto: EO.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2021 /