Sinan Can met Verraad van Chora bij BNNVARA

Onderzoeksjournalist Sinan Can ken je van zijn indrukwekkende reportages. Zo maakte hij vijf jaar geleden de tweedelige 2Doc: Onze missie in Afghanistan. Daarin had hij het om de slag om Chora. Vijf jaar later maakt hij nu ‘Verraad van Chora’. Te zien op dinsdag 23 maart om 22.35 uur op NPO 2 bij BNNVARA.

De slag om Chora

Tientallen Afghaanse burgers kwamen in juni 2007 bij ‘de slag om Chora’ door Nederlands vuur om het leven. Dit gebeurde tijdens een actie van de Nederlandse militairen, waarmee ze een grootscheeps offensief van de taliban weten af te slaan. Sinan Can maakte in 2016 de gevaarlijke reis naar het gebied en sprak voor het eerst met nabestaanden over ‘de slag om Chora’. Dat zag je in de 2Doc Onze missie in Afghanistan. Deze tweeluik maakte Sinan Can met documentairemaker Thomas Blom.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Verraad van Chora

Nu – vijf jaar later – hebben zich nieuwe getuigen aan Nederlandse zijde gemeld. Sinan Can gaat met hen terug naar die fatale nacht. Wat is er precies gebeurd en hadden de tientallen burgerslachtoffers voorkomen kunnen worden?

Meer van Sinan Can

Wil je meer van Sinan Can zien? Kijk ook eens naar de documentaire Bloedmineralen.

Foto: BNNVARA // Thomas Blom – 2Doc Onze missie in Afghanistan.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 maart 2021 /