Hoogste toren van LEGO MASTERS én zwevend bouwwerk

Wie bouwt binnen de tijd de hoogste toren van LEGO MASTERS? Wie ontwerpt vervolgens een prachtig zwevend bouwwerk van LEGO? Je ontdekt het in de tweede aflevering van LEGO MASTERS (13 maart bij VTM / 20 maart bij RTL4). In deze aflevering zal er voor het eerst een team de wedstrijd moeten verlaten.

Hoogste toren van Lego

De opdracht van deze tweede aflevering lijkt simpel: bouw in anderhalf uur een zo hoog mogelijke toren. Addertje onder het gras: de kandidaten mogen voor deze proef enkel de klassieke LEGO steentjes gebruiken. En er is nog een twist: er mag geen gebruik gemaakt worden van een hoogtewerker, zelfs niet van een laddertje… De plafondhoogte van de studio bedraagt vijf meter – er kunnen dus heel wat steentjes opgestapeld worden. 

Nog nooit eerder samen gebouwd…

Brick buddies Julien en Jan leerden elkaar zes jaar geleden kennen bij de LEGO club maar hebben nog nooit samen iets gebouwd. Ze halen hun inspiratie bij het hoogste gebouw ter wereld: de Burj Khalifa toren in Dubai (die ook in LEGO verkrijgbaar is, zoals je kunt zien in de Architecture-serie).

Zenuwen

Vrienden Arne en Amber kijken rond en zien dat de architecten duo’s Jan en Julien, en Dries en Killian alvast uit de startblokken schieten, en dat is niet bevorderlijk voor hun zenuwen. En wanneer presentator Ruben Nicolai de torens komt meten met zijn meetlat, knalt hij per ongeluk ook nog eens hun toren omver. Kürt Rogiers had de bui al zien hangen: “Wees een beetje voorzichtig, collega!”

Zwevend bouwwerk van LEGO

De winnaar van deze eerste opdracht krijgt een groot voordeel bij de tweede uitdaging. Voor die opdracht moeten de deelnemers een zwevend bouwwerk maken dat de tafel niet mag raken. De kandidaten krijgen hier 9 uren de tijd voor. Voordeel voor het team dat de hoogste toren bouwde: zij krijgen 1 uur extra tijd en mogen als eersten aan de nieuwe opdracht beginnen. De overige duo’s mogen tijdens dat extra uur niet met elkaar praten, laat staan overleggen. Zij krijgen als enige taak om op de vingers te kijken van het team dat alvast aan zijn bouwwerk kan beginnen. De fantasie van de deelnemers kent geen grenzen en dat is nodig, want het verhaal achter het bouwwerk is ook belangrijk. Zo worden onder meer een wolkenfabriek en een konijnenburcht uit de LEGO steentjes getoverd. 

Maarten Simons

Brickmaster Jonathan Bennink wordt vandaag geassisteerd door Maarten Simons, Senior Designer bij LEGO en gespecialiseerd in fantasy-thema’s. De druk van eliminatie maakt het allemaal nog wat spannender want het minst presterende team moet de wedstrijd verlaten.

Welk team moet LEGO MASTERS verlaten in aflevering 2?

Zullen Roy en Thomas hun gouden LEGO steentje inzetten om aan een eventuele eliminatie te ontsnappen? Of zijn ze zeker van hun stuk? En welk duo zal deze eerste eliminatie niet overleven?

Meer over tweede seizoen LEGO MASTERS:

De afleveringen van LEGO Masters zijn ook terug te kijken via Videoland (Nederland) en VTM GO (België).

Foto: VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

12 maart 2021 /