Pretpark bouwen in LEGO MASTERS eerste aflevering

Pretpark bouwen in LEGO in de eerste aflevering van het tweede seizoen van LEGO MASTERS. Acht nieuwe teams uit Nederland en België gaan de strijd met elkaar aan. De uitdaging: het bouwen van nog mooiere, nog creatievere, nog grotere en nog indrukwekkendere bouwwerken dan ooit tevoren. Wie van de deelnemers aan het tweede seizoen LEGO MASTERS wordt LEGO Master 2021 en wint een geldprijs van 25.000 euro?

LEGO MASTERS in Nederland / België kijken

Wil je het tweede seizoen van LEGO MASTERS kijken? Let op de afleveringen in België en Nederland lopen niet gelijk op. Er zit een week verschil tussen. Aflevering 1 van LEGO MASTERS seizoen 2 is in België te zien op zaterdag 6 maart om 20.30 uur bij VTM. Bij RTL4 is de eerste aflevering te kijken op zaterdag 13 maart 20.00 uur. Kun je niet wachten? Vanuit Nederland kun je de VTM GO app gebruiken om de afleveringen meteen te kijken als ze in België op tv zijn.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Pretpark in LEGO bouwen

In de eerste aflevering worden de deelnemers meteen serieus getest. In vijftien uur (!), verdeeld over drie dagen, moeten ze een attractie van een pretpark in een bepaald thema opleveren. Daarenboven moeten ze minstens 1 elektrisch bewegend onderdeel voorzien. Hiervoor zullen ze al hun bouwskills, fantasie en creativiteit moeten inzetten. Het winnaarsduo van deze eerste opdracht krijgt het zeer gegeerde gouden LEGO steentje. Dit bijzondere steentje geeft het voordeel om 1 eliminatie te overleven gedurende de eerste vijf afleveringen.

Dino’s bouwen

Eén van de eerste dates van kandidaten Roy en Thomas was in een pretpark, dus dat is al een mooi begin. Roy is Nederlander, Thomas is Belg en ze wonen samen in Lommel. “Dus we gaan proberen de beker naar België mee te nemen”, klinkt het enthousiast. Fans van pretparken dus, maar ze krijgen het thema ‘dino tijdperk’ en daar hebben ze absoluut geen affiniteit mee. 

Het oude Egypte

Killian en Dries zijn collega’s en werken in hetzelfde architectenbureau. Zij krijgen als thema ‘het oude Egypte’. Ze kiezen ervoor om een spectaculaire achtbaan te bouwen maar moeten omwille van tijdsgebrek hun wilde plannen wat bijschaven. “Het is een beetje gênant, we mikken hoog om dan te beseffen: ‘Surprise, toch niet!’ en toe te geven dat het niet lukt.”

Jungle

Schoolvrienden Amber en Arne besluiten na de eerste 5 uren om het over een volledig andere boeg te gooien met hun thema ‘jungle’. “We nemen een groot risico om al het werk van de eerste dag te vernietigen, maar we zagen de beperkingen van onze constructie, dus let’s do this!”. Het wordt een strijd tegen de klok voor de twee vrienden. 

Hier leer je de deelnemers van LEGO Masters beter kennen.

Space world

Jan en Julien krijgen het thema ‘space world’. Ze bouwen onder meer een draaimolen die wel heel erg snel… draait. Ruben vat het als volgt samen: “Dit is de eerste attractie waar je niet in hoeft te zitten om toch misselijk te worden.” Maar de vrienden hebben wel een bouwwerk gemaakt dat het hoogste is van alle kandidaten. Zal dit in hun voordeel spelen bij de jurering?

Juliane Aufdembrinke

Dit seizoen is de Brickmaster niet de enige die de bouwwerken zal beoordelen. Brickmaster Jonathan Bennink wordt telkens bijgestaan door een gast jurylid die expertise heeft over de desbetreffende bouwopdracht. In de eerste aflevering is dat Juliane Aufdembrinke, SR Designer bij LEGO die échte achtbanen ontwerpt voor LEGOLAND. 

Interessante verrassing

En wanneer de topbouwers eindelijk klaar denken te zijn met het bouwen van hun pretpark in LEGO, komen hosts Kürt Rogiers en Ruben Nicolaï met een interessante verrassing… Welk duo wint op het einde van deze aflevering het gouden LEGO steentje?

De afleveringen van LEGO MASTERS zijn ook terug te kijken op VTM GO en Videoland.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 maart 2021 /