Eus’ Boekenclub: liefde voor literatuur met Özcan Akyol

Özcan Akyol is van maandag 8 tot en met vrijdag 12 maart op tv te zien met Eus’ Boekenclub. Dagelijks om 19.20 uur bij de NTR op NPO 2. Dit programma presenteert hij vanuit het Burgerweeshuis in Deventer, waar cabaretier Stefano Keizers de enige gast is.

Eus’ Boekenclub

In Eus’ Boekenclub vieren we een week lang het plezier van het lezen en alles daaromheen samen met Özcan Akyol (die ook wel Eus wordt genoemd). In een nachtclubachtige setting, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal.

Bekende schrijvers op bezoek bij boekenclub Eus

De desbetreffende schrijver – Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis – gaat in de uitzending met een leesclub in gesprek over het boek. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot? 

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Leesclub vol bekenden

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, van rapper Willie Wartaal tot Maarten van Rossem en van voetballer Bart Vriends tot cabaretier Karin Bloemen. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver.

Poëzie

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie, een polemiek over een literair thema en een poëzievoordracht van onder andere dichters Bart Moeyaert en Ellen Deckwitz.

Stefano Keizers

In deze coronatijd is er maar één persoon in het publiek: cabaretier Stefano Keizers. Hij heeft een Eus’ Boekenclub-seizoenkaart. Iedere avond wordt hij hartelijk ontvangen door Eus en weer uitgezwaaid. Wist je dat Art Rooijakkers in zijn nieuwe seizoen een aflevering met Stefano Keizers heeft? Zeker de moeite waard om te kijken, want we zien hem steeds vaker op tv.

Foto Dennis Bresser

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

9 maart 2021 /