Team Gullit: FIFA op Videoland met Ruud Gullit

Ruud Gullit is vanaf deze week te zien op Videoland met The Next E Talent: Team Gullit. Dit programma wordt gepresenteerd door Koen Weijland, die samen met Ruud Gullit en Maarten Sonneveld ook een plek heeft in de driekoppige jury.

Team Gullit

De strijd barst deze week los in Team Gullit in de allereerste talentenjacht voor E-sporters. In vijf afleveringen gaan de grootste FIFA-talenten in een bikkelharde afvalrace op jacht naar die ene felbegeerde plek in Team Gullit, het esports team van oud-voetballer en FIFA-legende Ruud Gullit. Deze talenten ademen FIFA en worden tijdens de talentenjacht getest op alle skills die nodig zijn om professioneel E-sporter te worden.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

FIFA-talent van Nederland

De voetbalgame FIFA is het bestverkochte spel in Europa en telt in Nederland alleen al ruim 1,5 miljoen spelers. Daarom gaan Videoland en Team Gullit op zoek naar hét nieuwe FIFA-talent van Nederland. Uit de ruim 2500 aanmeldingen komen in aflevering één dertig talenten samen die in verschillende rondes hun FIFA skills tonen en zichzelf presenteren. De jury bepaalt uiteindelijk welke elf talenten een plek veroveren in de definitieve selectie en intrek nemen in de H20 Esports Campus Amsterdam. Deze campus is twee weken lang het decor van deze gloednieuwe show. Hier maken de talenten uit wie hét nieuwe FIFA-talent van Nederland gaat worden.  

Klaargestoomd voor e-sports wereld

Gedurende deze twee weken op de campus staat FIFA centraal in alles wat de talenten doen. Ze krijgen training en coaching van de coaches van Team Gullit, spelen veel onderlinge potjes, oefenen hun skills en laten zien wat ze kunnen in de Weekend League. Onder toeziend oog van Ruud Gullit, Koen Weijland en Maarten Sonneveld worden de talenten klaargestoomd voor alles wat de esportswereld behelst.

Bekende gasten

Dat gaat verder dan alleen het spel. Zo komt Jay-Jay Boske langs om te kijken hoe de talenten presteren onder flinke druk. Marloes Coenen, meervoudig MMA-wereldkampioene, test hun doorzettingsvermogen en de topsportmentaliteit tijdens een potje boksen. Andy van der Meijde neemt ze mee voor een autoritje en diepte-interview zoals alleen hij dat kan. Rapper Donnie beoordeelt de creativiteit van de talenten. Tim van Dam, host bij voetbalplatform 433, legt ze het vuur aan de schenen tijdens wedstrijdinterviews. Bram Krikke komt langs om de social skills van de talenten te checken.

Wekelijks afleveringen op Videoland

Elke aflevering vallen er talenten af. Uiteindelijk blijven er vier spelers over die in de finale-aflevering uitmaken wie de allereerste winnaar wordt van The Next E-Talent. Wie verovert uiteindelijk die ene plek in Team Gullit? De eerste twee afleveringen staan nu online, vanaf dan verschijnt wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland. The Next E-Talent is ontwikkeld door RTL Creative Unit en Team Gullit. Het is een productie van EndemolShine Nederland, een label van Banijay Benelux.

FIFA-team van Ruud Gullit

Team Gullit is een FIFA-academie team met top FIFA-talenten. De coaches van het team trainen de talenten. De afgelopen jaren hebben ze gezamenlijk meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen.

Foto: William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 maart 2021 /