Politie Dienst Infra – dit doen zij – kijk nu op Play4

Politie Dienst Infra van RTL 5 / Videoland – is nu te zien in Vlaanderen op Play4. In deze show loop je als kijker mee met de specialisten van deze politiedienst. De reeks was hier eerder al te zien en wordt nu in herhaling weer uitgezonden vanaf maandag 25 juli om 21.25 uur.

Politie Dienst Infra

We lopen mee met de specialisten van de Politie Dienst Infra. Niet alleen de dagelijkse werkzaamheden komen in beeld, maar de specialisten zijn ook openhartig over hun ervaringen en wat die met hen doen. Waar anderen een stap terug doen, zetten zij een stap naar voren. Voor het eerst wordt duidelijk wie ze zijn, hoe ze worden opgeleid en getraind en wat ze allemaal kunnen en doen.

Wat doet Politie Dienst Infra

Maar wat doet de Politie Dienst Infra eigenlijk? Ik heb er een Google-rondje voor nodig gehad, want in eerste instantie zei de naam me niet zoveel. Deze dienst is belast met de bestrijding van de onveiligheid en criminaliteit. Niet alleen op de snelweg, maar ook op het water, het spoor en in de luchtvaart. De dienst biedt verder luchtsteun om de slagkracht van de politie te verhogen.

Ervaringen van politiemensen

In Broadcast Magazine lees ik het volgende. “Politiemensen vertellen openhartig over hun ervaringen bij het zoeken naar lichamen onderwater, het onderzoeken en voorkomen van lucht- en spoorwegongevallen, het jagen op rondtrekkende criminele bendes, het speuren naar drugs en drugsgeld op bijzondere plekken en het doen van spectaculaire invallen bij witwassers, drugslabs, en andere criminele organisaties.”

Voor het eerst op tv te zien

Nooit eerder werd deze dienst gevolgd op tv. De specialisten waren wel te zien, maar niemand heeft tot nu toe van zo dichtbij gezien hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat. Dit programma telt zeven afleveringen en is een productie van Act of Crime. De serie werd in maart 2021 voor het eerst uitgezonden bij RTL 5 en Videoland in Nederland.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 maart 2021 /