Kritische kijk op situatie rond zonnepanelen in Pano

Pano: Zonde van de zonnepanelen is vanavond – woensdag 24 februari – om 21.25 uur te kijken op Eén. Dit naar aanleiding van de ‘zonnepanelen-bom’ die een goede maand geleden gebarsten is. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de regeling waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. 

Zonnepanelen bom

De woede in Vlaanderen is groot, omdat de politiek dat terugdraaien voor 15 jaar had beloofd. “Net daarom hebben we eind 2020 nog extra panelen bijgelegd”, zegt een ouder koppel. “Dit soort praktijken verwacht je van een louche marktkramer, maar toch niet van je eigen Vlaamse regering?”

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Eigenaars en installateurs

Pano trekt op roadtrip door Vlaanderen en praat met verschillende eigenaars en installateurs. We vertrekken vanuit dé hamvraag: hoe is het politiek eigenlijk zo ver kunnen komen? De gebruikers worden door de nieuwe maatregelen flink gedupeerd.

Politiek

Onze energie-expert Luc Pauwels voelt energieministers Bart Tommelein (Open VLD), Lydia Peeters (Open VLD), Zuhal Demir (N-VA) en Marie-Christine Marghem (MR) aan de tand. Deze reportage heeft Luc Pauwels gemaakt met Mieke Fauconnier en Hans Bontinck. Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael.

Foto: VRT.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 februari 2021 /