Kritische kijk op situatie rond zonnepanelen in Pano

Pano: Zonde van de zonnepanelen is vanavond – woensdag 24 februari – om 21.25 uur te kijken op Eén. Dit naar aanleiding van de ‘zonnepanelen-bom’ die een goede maand geleden gebarsten is. Het Grondwettelijk Hof vernietigde de regeling waarbij eigenaars van zonnepanelen nog 15 jaar het systeem van de terugdraaiende teller mogen gebruiken. 

Zonnepanelen bom

De woede in Vlaanderen is groot, omdat de politiek dat terugdraaien voor 15 jaar had beloofd. “Net daarom hebben we eind 2020 nog extra panelen bijgelegd”, zegt een ouder koppel. “Dit soort praktijken verwacht je van een louche marktkramer, maar toch niet van je eigen Vlaamse regering?”

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Eigenaars en installateurs

Pano trekt op roadtrip door Vlaanderen en praat met verschillende eigenaars en installateurs. We vertrekken vanuit dé hamvraag: hoe is het politiek eigenlijk zo ver kunnen komen? De gebruikers worden door de nieuwe maatregelen flink gedupeerd.

Politiek

Onze energie-expert Luc Pauwels voelt energieministers Bart Tommelein (Open VLD), Lydia Peeters (Open VLD), Zuhal Demir (N-VA) en Marie-Christine Marghem (MR) aan de tand. Deze reportage heeft Luc Pauwels gemaakt met Mieke Fauconnier en Hans Bontinck. Eindredactie: Pascal Seynhaeve en Sara Van Boxstael.

Foto: VRT.

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

24 februari 2021 /