Iedereen Kan Het! met Carrie ten Napel

Inspirerende initiatieven voor een schonere toekomst in Iedereen Kan Het! Deze show wordt vanavond – woensdag 24 februari – om 21.25 uur op NPO 1 uitgezonden bij Omroep MAX. Carrie ten Napel presenteert deze show vanuit de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Iedereen Kan Het!

In het programma, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, staan inspirerende ideeën voor een schonere en groenere toekomst centraal. Die ideeën komen van gewone Nederlanders die thuis hun water-, energie- of plasticverbruik beperken, maar ook van jonge ondernemers met grootse ideeën uit heel Europa, die een revolutionaire uitvinding op de markt willen brengen. In een spectaculair decor vindt de demonstratie van de ideeën plaats. Tim Knol is met band te gast om een muzikaal optreden te verzorgen.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.

Welke uitvinding wint?

De show werkt toe naar de bekendmaking van de winnaar. Zes jonge ondernemingen uit Noorwegen, Zweden, Groot-Brittannië, Duitsland en Nederland strijden om de hoofdprijs: een investering van 500.000 euro en een tweede prijs van 200.000 euro, die hun vinding een stap dichterbij realisatie moet brengen. 

André Kuipers

Astronaut en wetenschapper André Kuipers maakt aan het eind van de uitzending bekend wie de winnaars zijn. Doordat hij vanuit de ruimte de schoonheid en kwetsbaarheid van de aarde heeft gezien, weet hij als geen ander wat we met elkaar te beschermen hebben.

Hela van Leur, Anna Gimbrere en Arjan Postma

Meteoroloog Helga van Leur, wetenschapsjournalist Anna Gimbrere en boswachter Arjan Postma gaan op pad. Ze ontdekken initiatieven voor een schonere toekomst. Ze gaan onder meer langs bij boerin Annemiek uit Boer Zoekt Vrouw, een hotel-restaurant in Utrecht, de grootste kantoormeubelfabrikant en één van de grootste telecomaanbieders van Nederland. Naar welke vindingen kijken zij reikhalzend uit?

Schone toekomst

Knappe koppen, wetenschappers, ‘gewone’ mensen, een astronaut en een eerdere winnaar van de grote hoofdprijs: Iedereen Kan Het! laat zien dat ze allemaal nodig zijn om een schonere toekomst voor elkaar te boksen. Het doel is om iedereen te inspireren om morgen ook de eerste of die volgende stap te zetten.

Foto: MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 februari 2021 /