Nieuw seizoen Keuringsdienst van Waarde

De Keuringsdienst van Waarde (KRO-NCRV) is vanaf vanavond – donderdag 28 januari – om 20.25 uur weer terug bij NPO 3. Ontdek waar presentatoren Daan Nieber, Ersin Kiris, Sofie van den Enk, Teun van de Keuken, Maarten Remmers en Marijn Frank het dit seizoen van Keuringsdienst van Waarde over gaan hebben.

Betere weerstand

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen gaat de Keuringsdienst van Waarde op zoek naar een betere weerstand. Want wie wil dat nou niet tijdens een pandemie. We duiken het koude water in, nemen een hete sauna, lopen hard en ontspannen met yoga. Ook zijn er poeders en pillen die ons van alles beloven, al blijven die beloften wat vaag. Waarom? Wat kan er wel en wat kan er niet? Na stevige weerstand van de producenten mogen we wel op gesprek bij de branchevereniging van de pillendraaiers.

Wist je dat presentator Teun van de Keuken een paar jaar geleden dit boek schreef?

Mosselen

De Keuringsdienst van Waarde neemt in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen de mossel onder de loep. We varen mee met een mosselvisser, die zich eigenlijk liever landbouwer op zee noemt. Alle mosselverwerkers zitten in Zeeland. We mogen op bezoek bij een verwerker die ons een nat pakhuis op de Oosterschelde laat zien. Ook ontvangen we mosselen uit Ierland die gaan worden gespoeld met Oosterscheldewater. Topchef Syrco Bakker maakt een eenvoudig maar heerlijk gerecht voor ons klaar met de mossel. Wat geeft de mossel nou zijn bijzondere smaak?

Wasverzachter

De Keuringsdienst van Waarde kreeg een opmerkelijke mail van een kijker. Wasverzachter bevat dierlijk vet. Hoe is dat mogelijk, en vooral: waarom? Vet blijkt hét middel om je was lekker zacht te maken. De verslaggevers duiken in de derde aflevering de wereld in van slachtafval en onbegrijpelijke ingrediëntenlijsten en komen er achter dat deze vettige grondstof niet het enige opmerkelijke is aan de flessen die onze was zacht maakt en naar bloemetjes doet ruiken.

Keuringsdienst van Waarde wordt gepresenteerd door Daan Nieber, Ersin Kiris, Sofie van den Enk, Teun van de Keuken, Maarten Remmers en Marijn Frank.

Ontdek meer nieuwe programma’s.

Foto: KRO – NCRV

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 januari 2021 /