Robin De Clercq wint 1 jaar gratis 2021 | maak kennis met alle kandidaten

16 enthousiaste kandidaten strijden in een nieuw seizoen van 1 jaar gratis om een extra jaarloon. Thomas Vanderveken presenteert de show die op donderdag 14 januari van start ging. Robin De Clercq uit Sint-Amandsberg mag zich de winnaar noemen. Hij ging naar huis met 68.887 euro. Lees in dit bericht meer over de kandidaten en de show.

Nieuw seizoen 1 jaar gratis

Eén brengt een kersvers seizoen van de legendarische quiz 1 jaar gratis. Vorig jaar werd de succesformule helemaal opgefrist en nieuw leven ingeblazen, met Thomas Vanderveken als nieuwe spelleider. Heftruckchauffeur Marianne uit Lokeren was de verdiende winnaar. Dit seizoen blijft het basisconcept hetzelfde: een bikkelharde afvalkoers vermomd als gezellige quiz.

Inmiddels is ook bekend geworden dat de show in 2021 niet voor het laatst gespeeld is. Kandidaten kunnen zich inmiddels inschrijven voor een nieuw seizoen 1 jaar gratis.

1 jaar gratis

1 jaar gratis start met zestien kandidaten, waarvan er elke aflevering iemand naar huis wordt gestuurd, tot er één winnaar overblijft. Die winnaar krijgt het netto­jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten. Elke aflevering moeten de kandidaten drie reguliere rondes overleven om zeker te zijn van een plekje de week nadien. Na die drie rondes zijn de vuurproef en het cijferduel de scherprechters die de wekelijkse afvaller bepalen.

Finale 1 jaar gratis 2021

Op 8 april 2021 werd de finale van 1 jaar gratis gespeeld. Robin startte samen met de 47-jarige Meike uit Brussel, de 35-jarige Rose uit Mechelen en de 41-jarige Bjorn uit Kessel-Lo aan de finale. Er werd vanaf het begin vlot gescoord, de kandidaten toonden dat ze de finaleplaats hadden verdiend. In de eerste rondes namen we afscheid van Bjorn en Rose, het finalespel werd dus een duel tussen Robin en Meike. In dat ultieme cijferduel stelde spelleider Thomas Vanderveken vijf vragen, met als antwoord steeds een getal. De kandidaat die het getal drie keer het dichtst wist te benaderen, pakte de eindoverwinning in 1 jaar gratis. Uiteindelijk maakte Robin De Clercq de beste inschattingen, hij haalde de hoofdprijs binnen.

Robin De Clercq winnaar

Robin De Clercq noemt zichzelf graag de Beyoncé van Lochristi, maar sinds zijn verhuis naar Sint-Amandsberg bekt dat wat minder. Als project consultant wordt hij uitgestuurd om bedrijven bij te staan en hij houdt ontzettend van de variatie in zijn job. Na het winnen van 1 jaar gratis vertelt Robin De Clercq: “Dit is zo ongelooflijk, het besef dringt nog niet volledig door. De volledige terugrit naar huis na de finale heb ik geweend van blijdschap. Tactisch maakte ik wellicht het verschil, al was het bij het ultieme cijferduel toch moeilijk om het hoofd koel te houden. Ik denk dat Meike en ik er nog nooit zo ver naast zaten. (lacht) Dit geld wil ik graag investeren in een tof appartement, maar zeker en vast ook in een weekend met deze fijne groep kandidaten.”

Thomas Vanderveken presentator 1 jaar gratis

Thomas Vanderveken is de presentator van 1 jaar gratis in 2021. Hij vertelt: “Ik had me ingeschreven als kandidaat, want wát een hoofdprijs, maar toen vroegen de dames en heren van de jury een filmpje om mezelf voor te stellen en ben ik door de mand gevallen. Gelukkig mocht ik wel opnieuw meedoen als presentator, want wát een programma! 13 weken spanning – en ontspanning, dat kan iedereen wel goed gebruiken nu.”

Je kent Thomas Vanderveken ook van De Toots Sessies (die op dit moment ook op tv zijn). En natuurlijk van Alleen Elvis.

Kandidaten 1 jaar gratis 2021

In totaal doen er 16 kandidaten mee aan 1 jaar gratis. Maak kennis met deze gevarieerde club mensen.

Meike

Meike (46) is een Nederlandse met Koreaanse roots, die al 27 jaar in Brussel woont en werkt.  Ze is ook een globetrotter die al heel wat van de wereld heeft gezien. Meike is communicatiemedewerker van het sectorfonds van de bouw en ook nog sportinstructrice body combat en spinning. Een bezige bij!

Yassine

Yassine (36) is een horeca-beestje dat zich heeft opgewerkt van afwasser tot chef-kok. Hij is getrouwd en heeft één kindje, is een supporter van Anderlecht en een echte familieman. Yassine is rustig van inborst, maar zegt het spel heel tactisch te gaan aanpakken. Hij komt uit Sint-Nikaas (Oost-Vlaanderen)

Ilse

Ilse (35) is een goedlachse vrouw in een typisch mannenberoep. Als schrijnwerker is zij vaak de enige vrouw op de werf maar dat trekt ze zich niet aan. Met haar man Jimmy en hun tienerdochter vormt ze een hecht gezinnetje waar er altijd veel volk over de vloer komt. Gezelligheid troef! Ze komt uit Sint-Job-In-’t Goor (Antwerpen)

Christiaan

Christiaan (28) uit Wuustwezel (Antwerpen) is al van jongs af aan verzot op groot rijdend materieel en heeft als kraanmachinist zijn droomjob gevonden. Deze Kempenzoon is samen met zijn vriendin en hun twee katten een huisje aan het verbouwen en hoopt met de eventuele winst van deze quiz die verbouwingen af te ronden.

Jan

Jan (49) geeft als praktijkleerkracht kleine zoogderen les over konijnen, geiten, schapen en aanverwanten maar is vooral ook een gepassioneerd pompoenkweker. Hij schopte het al tot Europees kampioen met een pompoen van om en bij een ton zwaar, maar wil toch nog graag wereldkampioen worden. Jan werd voor 1 jaar gratis ingeschreven door zijn tienerdochters en is hen hier eeuwig dankbaar voor. Hij komt uit Kasterlee (Antwerpen).

Els

Els (60) is de ouderdomsdeken van de groep en het zonnetje in huis. Als vroedvrouw in het Heilig Hart ziekenhuis in Leuven kan ze de kindjes die ze eigenhandig op de wereld heeft gezet al lang niet meer tellen, maar het geluk van haar eigen kleinkinderen is ontelbaar. Ze komt uit Boortmeerbeek (Vlaams-Brabant).

Robin

Robin (24) noemt zichzelf graag de Beyoncé van Lochristi, maar sinds zijn verhuis naar Sint-Amandsberg (Oost-Vlaanderen) bekt dat wat minder. Als project consultant wordt hij uitgestuurd om bedrijven bij te staan en hij houdt ontzettend van de variatie in zijn job. Robin heeft een vaste vriend en droomt ervan samen met hem ooit een meet and greet met Lady Gaga te kunnen organiseren.

Anouschka

Anouschka (26) is een vrolijke vrijgezel en barvrouw. In de tennisclub van Koksijde verzorgt zij de toog en klopt ze ook al eens graag zelf tegen een tennisbal. Als ze 1 jaar gratis wint, zou ze graag iedereen opnieuw bezoeken die ze de laatste jaren tijdens haar reizen heeft leren kennen.

Annelies

Annelies (25) uit Halle (Vlaams-Brabant) is een Duracell-konijn en altijd vrolijk. Ze organiseert kampen en vorming bij Kazou (de CM-kampen), ze heeft een eigen jeugdbeweging opgericht voor jongeren met een handicap en ze zit in een carnavalsvereniging. Graag wil ze een bakfiets kopen en met de overschot van het prijzengeld een huisje verbouwen.

Pascal

Pascal (58) is een radioloog uit Alken (Limburg) met een ontzettend groot enthousiasme. Zijn dochters zijn bijna het huis uit en daarom vond hij het tijd voor een nieuw avontuur, en zo’n tv-optreden stond al een tijd op zijn bucketlist. Als Pascal 1 jaar gratis wint, dan schenkt hij al het geld aan het goede doel.

Rose

Rose (34) is Nederlandstalig opgegroeid in Franstalig België, woonde enkele jaren met haar Amerikaanse vriend in Ghana waar haar roots liggen, en noemt nu Mechelen (Antwerpen) haar thuisbasis van waaruit ze de wereld verkent. Ze verwacht haar derde kindje en is zo de eerste zwangere kandidate van 1 jaar gratis. Rose is accountmanager bij Booking.com.

Bjorn

Bjorn (41) is een Limburger die in Leuven is blijven plakken na zijn studies. Bij een groot farmabedrijf zorgt hij ervoor dat alle ethische regels worden gevolgd. Thuis in Kessel-Lo (Vlaams-Brabant) bouwde hij samen met z’n vrouw een warm nest voor hun drie kindjes, waarvan ze er twee hebben geadopteerd.

Tuur

Tuur (22) studeerde eigenlijk voor leraar lager onderwijs, maar wilde eerst een job uitoefenen met nog meer sociaal contact en koos daarom voor een job als treinbegeleider bij de NMBS. Hij speelt korfbal en noemt deze sport zwaar onderschat. Tuur komt uit Anzegem (West-Vlaanderen) en heeft nog geen eigen plek en dat is zijn volgend doel in het leven.

Liesbeth

Liesbeth (57) is pastor in Hoegaarden (Vlaams-Brabant) en wil graag de rol van de vrouw in de kerk in de schijnwerpers zetten. Zij heeft drie eigen kinderen en een pleegkind maar is ook permanent beschikbaar voor haar parochie, de lokale Chiro, de mensen van het rusthuis en ga zo maar door.

Joke

Joke (39) uit Ieper (West-Vlaanderen) heeft een groepspraktijk waar kinesitherapie, logopedie en andere vakgebieden samenkomen voor kinderen. Zelf heeft ze twee hevig voetballende jongens in huis. Als ze 1 jaar gratis wint, wil ze graag een fonds oprichten om kansarme kinderen makkelijker toegang te geven tot psychotherapie.

Hans

Hans (56) is wijkagent in Brussel. Zo éé zoals uit de strips van Marc Sleen. Rustig, laconiek en met de nodige dosis zelfrelativering. Mensen zijn belangrijk voor Hans. Thuis In Zottegem (Oost-Vlaanderen) heeft hij een halve dierentuin om zijn gedachten te verzetten en sleutelt hij aan oldtimer tractoren.

1 jaar gratis: vanaf 14 januari elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT NU. Dit is een productie van Roses are blue voor Eén. Hier ontdek je nog meer nieuwe programma’s van Eén en de andere zenders.

Foto: Eén

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 januari 2021 /