Babylon Berlin via VRT NU en Videoland te kijken

Het derde seizoen van Babylon Berlin is vanaf vandaag (dinsdag 15 december) in België exclusief te kijken via het Canvas-kanaal van VRT NU. Deze serie is in Nederland volledig (dus seizoen één tot en met drie) te kijken bij Videoland.

Babylon Berlin

Babylon Berlin is de prestigieuze Duitse serie van Tom Tywker (Lola Rennt) over de belevenissen van de getroubleerde politieman en oorlogsveteraan Gereon Rath en de ambitieuze politievrouw Charlotte Ritter. Ook deze reeks situeert zich op het einde van de jaren ‘20 in het Berlijn van de Weimar-republiek met zijn sterke communistische beweging en tegelijk het opkomende militarisme van extreemrechts. Een politiek en maatschappelijk chaotische maar cultureel bruisende periode die met veel bravoure in beeld wordt gebracht.

Nieuw seizoen Babylon Berlin

Het nieuwe seizoen van Babylon Berlin dat nu via het Canvas kanaal op VRT NU te zien is (en als seizoen 3 op Videoland te vinden is), is gebaseerd op het tweede boek van Volker Kutscher (Der stumme Tod). Het speelt zich af ten tijde van de grote beurscrash in 1929. Centraal in de reeks staat het onderzoek naar de moord op een bekende actrice in de legendarische UFA-filmstudio’s in Babelsberg. Kijkwijzer geeft aan dat deze serie geschikt is voor kijkers vanaf zestien jaar.

De reeks is volledig op dvd verkrijgbaar.

Cast Babylon Berlin

Volker Bruch speelt de rol van de getroubleerde politieman en oorlogsveteraan Gereon Rath. Die kun je kennen uit Unsere Mütter, Unsere Väter. Live Lisa Fries geeft gestalte aan het personage van de ambitieuze politievrouw Charlotte Ritter. Verder zijn er rollen voor Leonie Benesch, Lars Eidinger, Misel Maticevic, Fritzi Haberlandt, Jens Harzer, Karl Markovics, Jördis Triebel, Christian Friedel, Thomas Thieme en vele anderen.

Duurtste Duitse televisieproductie ooit

Babylon Berlin is een van de duurste Duitse televisieproducties ooit. Het dynamische plot, de sterke vertolkingen van de cast en een uitstekende evocatie van de tijdsgeest oogsten veel lof. Zowel in Duitsland als internationaal is men over de reeks te spreken. De reeks won ook diverse Duitse en internationale filmprijzen, waaronder die voor Beste Europese fictieserie op de European Film Awards.  

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

15 december 2020 /