Freek Vonk terug met Freeks Wilde Wereld

Freek Vonk is sinds vandaag – 9 november – weer dagelijks op tv te zien bij VPRO (NPO Zapp) om 18.15 uur. In dit seizoen van Freeks Wilde Wereld laat prof. dr. Freek Vonk opnieuw zien hoe groots de natuur is. Hij reist de hele wereld over op zoek naar de meest bijzondere dieren. En soms vindt hij die dichterbij dan je denkt. Zo ziet hij in Drenthe een giftige adder en in Gelderland vindt hij bevers, de op een na grootste knaagdieren ter wereld.

Avontuur

Freek stort zich op het avontuur: hij begint de dag met een jungledouche in het regenwoud van Costa Rica, checkt een luiaard die ongelooflijk traag moet poepen, speelt verstoppertje met olifanten in Nepal en houdt z’n adem in tijdens een spectaculaire duik met krokodillen in Mexico. In Kenia ziet geluidsman Bange Bassie de perfecte sluipmoordenaar lopen… zou het een luipaard zijn?

Gevaar

Maar gevaar zit niet altijd waar je het verwacht. In Australië ontmoet Freek Vonk vreemde vogels. Kasuarissen zijn grote zwarte loopvogels en die hebben een gevaarlijke high kick. En in de jungle wemelt het van de gifslangen en schorpioenen. Ook kleine dieren neemt hij onder de loep, zoals de gele neushoornsprinkhaan die keihard kan bijten. En als echte natuurliefhebber helpt Freek graag een handje mee: bij de bescherming van hamerhaaien, maar ook bij het vrijlaten van een gestrand en hersteld vogelbekdier. 

Freeks wilde wereld is vanaf 9 november dagelijks te zien om 18.15 uur bij VPRO, NPO Zapp. Website: zapp.nl/freekswildewereld
#freekswildewereld

Foto: Freek Vonk met een helmleguaan © Ivo Borkus

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 november 2020 /