Piet Huysentruyt wint Snackmasters 2020

Piet Huysentruyt wint Snackmasters 2020. Hij won van Anne-Sophie Breysem. Het programma is zo’n succes dat VTM inmiddels nadenkt over een nieuw seizoen. Sterker nog: kijkers kunnen op vtm.be doorgeven welke snacks niet in een mogelijk nieuw seizoen van Snackmasters mogen ontbreken.

Finale Snackmasters

Bij de cook-off kregen Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem slechts anderhalf uur de tijd om drie verschillende koekjes van Jules Destrooper na te maken; de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood. Het was een nek-aan-nekrace, maar de jury besloot dat de replica’s van Piet de originele koekjes het beste evenaarden en daar ging het in het programma om: de beste replica van de originele snack maken.

Piet Huysentruyt Snackmaster 2020

Piet is dolgelukkig met zijn overwinning: “Ik vind het onvoorstelbaar! Wat een parcours was dit en ook voor dit programma: wat een plot! Wie had dit kunnen denken? Deze trofee komt in mijn bar in Zuid-Afrika en iedereen is welkom!” Hij werd overhandigd door presentatoren Koen Wauters en Ruth Beeckmans.

Kleine verschillen in koekjes

“’t Is altijd jammer wanneer je verliest natuurlijk”, klinkt het sportief bij Anne-Sophie. “Maar Piet Huysentruyt was een goede tegenstander. Ik heb ook zijn koekjes geproefd en in mijn ogen heeft hij eerlijk gewonnen. Het zijn de kleine verschillen die het maken en je weet op voorhand niet waarop de jury gaat oordelen.”

Chefs uit hun comfortzone

Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Loïc Van ImpeKristof en Stefan BoxyWout Bru en Sofie Dumont waren de overige zes chefs die ver buiten hun comfortzone moesten treden voor een perfecte replica van de Giant, Grills-chips, Cornet d’Amour, Pringles-chips, Manon praline en Napoleon bonbon. Het parcours van Snackmasters was er eentje om vingers en duimen van af te likken. Je kunt het hier rustig nog eens teruglezen. Zo ontdek je dat Piet Huysentruyt een bijzondere weg heeft afgelegd naar de finale van Snackmasters.

Tweede seizoen Snackmasters VTM?

Op het einde van de aflevering werd een oproep gedaan naar de kijkers: welke snacks mogen zeker niet ontbreken bij een mogelijk nieuw seizoen van Snackmasters? Suggesties mogen doorgegeven worden op vtm.be.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 oktober 2020 /