Ketnet Junior: Dropje, Tik Tak (expo) en De Fantaseerspelen

Ketnet Junior komt dit najaar met tal van nieuwigheden voor de allerjongste kijkers. Zo krijgt Ketnet-wrapster Sarah Mouhamou haar eigen reeks. Er is de gloedknieuwe animatiereeks Dropje, Tik Tak is terug (er is zelfs een expo) en in De Fantaseerspelen maak je kennis met interactieve luisterverhalen.

Ketnet Junior helpt ouders

“Ketnet Junior wil er zijn voor jong én ouders. Dit najaar zorgt Sarah voor muzikale en creatieve inspiratie. Met de Fantaseerspelen bieden we interactieve luisterverhalen aan voor ouders die niet altijd meer de nodige fantasie hebben om mee te gaan in de leefwereld van hun juniors. Met Dropje brengen we animatie van eigen bodem en ook Tik Tak biedt opnieuw nostalgie in een vernieuwde vorm”, vertelt Annemie Gulickx, Netmanager bij Ketnet.

Nieuwe afleveringen Tik Tak

Vanaf vandaag – maandag 26 oktober – zijn er weer nieuwe afleveringen van Tik Tak te zien op Ketnet Junior. Er zijn niet alleen nieuwe kindjes, maar ook nieuwe rubrieken. Zo woont er vanaf nu een postbode-molletje onder de grond . Ook de intro kreeg een kleine aanpassing. Al vanaf de jaren ’80 wordt er in huiskamers over de hele wereld geraden of er een schaapje, hond of kat uit het huisje komt. Vanaf nu loopt de spanning nog hoger op en kunnen de juniors ook raden of er een lama uit het huisje komt.

Tik Tak-expo in Fort Napoleon, Oostende

Wist je dat op dit moment de allereerste Tik Tak-expo wordt gehouden? Tot en met 31 januari 2021 kun je de Tik Tak-expo bezoeken in Fort Napoleon in Oostende. Het belooft een uitje te worden voor de hele familie. Tijdens de expo ontdekken de kinderen de wereld van Tik Tak. Ze kunnen er zowel de nieuwe als gekende elementen uit de afleveringen in het echt beleven en ook de oudere generaties kunnen hun nostalgisch hart ophalen.

De Fantaseerspelen

Nieuw zijn ook De Fantaseerspelen; interactieve luisterverhalen, die via Ketnet Junior tot in de huiskamer worden gebracht. Jong en oud kunnen aan de slag gaan met fantasie, creativiteit én een houten lepel. De Fantaseerspelen leren ouders weer fantaseren en laten ouders en juniors samen spelen.

Interactieve luisterverhalen

Het Geluidshuis en marketingbureau Lucy creëerde voor Ketnet drie interactieve luisterverhalen waarin een houten lepel de hoofdrol speelt als brandend vulkaanzwaard , een verzinselpenseel of een magische drumstok. De Fantaseerspelen zijn beschikbaar via Ketnetjunior.be en in de Ketnet Junior-app.

Dropje

Nieuw is daarnaast de serie Dropje. Dit is een animatiereeks van animatiestudio Walking the dog. Bedacht en geregisseerd door Meikeminne Clinckspoor. De reeks is een coproductie tussen Ketnet, NTR en TVE. Dropje wordt naast België ook uitgezonden in Nederland en Spanje. In de reeks maken de juniors kennis met Dropje die iedere keer iets leuks meemaakt in de alleswinkel.

Annemie Gulickx zegt hierover: “Ketnet wil de motor zijn van de Vlaamse animatiesector. Daarom investeert Ketnet jaarlijks in animatiereeksen van Vlaamse animatiestudio’s. Ook dit najaar brengt Ketnet Junior met Dropje een reeks van eigen bodem naar het scherm.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

26 oktober 2020 /