Vanity Plates: ontdek wie nummerplaat GOD, PI 314 en SEX 069 heeft

In de nieuwe VTM 2 reeks ontdek je wie de eigenaren zijn van de nummerplaat GOD, PI 314, POWERFUL, M-MCFLY, ONS JUL, SEX 069. Het programma is vanavond – donderdag 3 september – te zien vanaf 20.35 uur.

Vanity Plates

In België rijden bijna 40.000 bestuurders met een unieke, gepersonaliseerde nummerplaat rond. Op de snelweg, in parkeergarages, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog. Maar wie zijn de bijzondere mensen achter deze bijzondere nummerplaten? Wat drijft hen om hun plaat te personaliseren? Creativiteit, ijdelheid of nog iets anders? Dat ontdek je in Vanity Plates op VTM 2. Het programma is terug te kijken op VTM GO en wordt ook zondag 6 september om 21.00 uur nogmaals uitgezonden op VTM 2.

Nieuwsgierig of je in Nederland ook zo’n nummerplaat kunt aanschaffen, dat beschreef ik al in de eerste aankondiging van dit programma over bijzondere kentekens.

GOD – Tom Herregodts

Psychiater Tom Herregodts uit Beernem rijdt met de nummerplaat GOD. Hij kreeg ‘m van zijn vrouw. Tom is gespecialiseerd in angsttherapie en het woord GOD staat daarbij cruciaal. “Mensen hebben het zo moeilijk om in zichzelf te geloven en zichzelf mooi te vinden. En daarom heb ik het Godconcept ontwikkeld. Geloof in jezelf, durf ijdel te zijn, durf jezelf god te voelen. Dat is de sleutel tot geluk.”

Met zijn gepersonaliseerde nummerplaat verspreidt Tom Herregodts die filosofie overal waar hij komt. “Ik krijg de meest uiteenlopende reacties. Sommige mensen denken dat ze hallucineren, anderen steken hun duim op of barsten in lachen uit. Maar er is altijd reactie. Ik noem het positieve vanity. Wie zichzelf God durft te voelen, zal veel gelukkiger worden.”

PI 314 – Dirk Huylebrouck

Dirk Huylebrouck uit Oostende is professor wiskunde aan de KU Leuven. Hij heeft een ongekende fascinatie voor het getal pi – schreef er zelfs het boek De columns van Professor Pi over. Niet alleen de nummerplaat van zijn Kia ‘Pi’canto moest eraan geloven, ook zijn bankkaart is gepersonaliseerd met de pi-cijfers.

Kortom: overal waar Dirk Huylebrouck komt, pi zit altijd in zijn hoofd. “In de supermarkt ga ik bewust op zoek naar artikelen die exact 3,14 euro kosten. En als ik er één vind, kan mijn geluk niet op. Ook tijdens het autorijden is pi bij me: ik geef toe dat ik soms 3,14 keer rond een rondpunt rijd.”

Powerful – Sarah

Bewakingsagente Sarah uit Brecht is zot van kracht en snelheid. Een auto moet voor haar vooral power hebben. En die heeft haar BMW: onder de motorkap zitten maar liefst 285 PK. 

“Mijn auto is begrensd tot 250 kilometer per uur, maar hij blijft trekken, hij blijft gaan. Zalig gewoon. Iedereen die mij kent, is het er over eens: Sarah is een zot in de auto.” Haar keuze voor de nummerplaat POWERFUL was dan ook snel gemaakt.

M-MCFLY – Hamdi Ben Miled

Garagehouder Hamdi uit Waregem was als kind volledig in de ban van Marty McFly, het bekende personage uit de film ‘Back to the Future’. En vooral ook van de auto waarmee McFly zich verplaatste: een iconische DeLorean. Vandaag heeft hij zelf zo’n DeLorean en de toepasselijke nummerplaat M-MCFLY.

“Voor mij is dit nog altijd mijn droomwagen. Elke eigenaar van een DeLorean is fan van de film. Ik denk niet dat er eigenaars zijn die de wagen hebben omdat het een DeLorean is.”

ONS JUL – Sarah Wautier

Sarah uit Brecht verloor zes jaar geleden haar dochtertje Julie na een moedige strijd tegen een hersentumor. Ze koestert de herinnering aan Julie nog elke dag: “Ze was mijn wereldje en is dat nog steeds.” De nummerplaat ONS JUL, die Sarah kreeg van haar mama, is een eerbetoon aan haar dochter. “Julie was en is mijn alles, die ze veel te vroeg hebben afgepakt.”

DRTHVDR – Cédric Vanrafelghem

IT-specialist Cédric Vanrafelghem uit Adegem is al heel zijn leven fan van het personage Darth Vader uit Star Wars. Toen hij een gepersonaliseerde nummerplaat bestelde voor zijn droomauto, een Ford Mustang Shelby, twijfelde hij dan ook geen seconde: “Mijn auto is zwart, angstaanjagend en ‘he uses the force’, net als Darth Vader. Het moest dus DRTHVDR worden op de bumper.”

Cédric leeft voor zijn auto. “Mijn auto is de belangrijkste drijfveer in mijn leven. Ik werk me te pletter om me deze auto te kunnen veroorloven. Maar het is een genot. De motor is de hemel op aarde. In elke tunnel laat ik ‘m brullen. En als mijn banden bijna versleten zijn, trek ik donuts. Er is niets op aarde dat beter ruikt dan verbrand rubber.”

PRINCESS – Frederik Delrue

Bakker Frederik Delrue uit Leefdaal noemt zijn vrouw Petra al jaren prinses en schonk haar vijf jaar geleden een MINI Cooper met de nummerplaat PRINCESS. Helaas vindt Petra het geen toffe auto, dus rijdt Frederik er zelf mee rond. “Dat zorgt natuurlijk wel voor gefronste wenkbrauwen bij andere bestuurders. Ze verwachten een leuk poppemieke of mooi meisje achter het stuur en dan is het toch altijd schrikken als ze mij zien zitten. (lacht) Het is een eerbetoon aan mijn vrouw.”

Bij de bakkerij Au Flan Breton staat steevast een PRINCESS voor de deur, maar af en toe is dat ook een echte prins. “Wij hebben een bekende klant: prins Laurent. De Monseigneur komt ook in de winkel.”

PARADISE – Rudi & Marleen

Rudi en Marleen uit Heist-op-den-Berg doen niets liever dan rondreizen met hun mobilhome. En die mobilhome springt behoorlijk in het oog. “Hij is helemaal gepersonaliseerd”, zegt Rudi. “Op de achterzijde staan beren, de lievelingsdieren van Marleen. Op de zijkant staan orka’s, dat zijn mijn lievelingsdieren. En op de bumper hangt de nummerplaat PARADISE. Dit is ons paradijsje om naar het paradijs te rijden.”

SEX 069 – Guido Vanluchene

Guido Vanluchene uit Welden runde samen met zijn oudste zoon Joshua jarenlang het succesvolle limousinebedrijf Panthera. Internationale sterren zoals Tina Turner en Lionel Richie zaten ooit op hun achterbank. Op de enige limo die ze nu nog hebben prijkt de nummerplaat SEX 069.

Achter de stoere bast van Guido schuilt een gevoelige man die al meermaals getroffen werd door het noodlot. Zijn jongste zoon herstelt van een zwaar verkeersongeval en zijn limousinebedrijf ging in de vlammen op. “Het is nu zo lang geleden, maar ik heb het nog niet verwerkt. Je levenswerk in een uur weg.”

BOBTAIl – Chris Van Beierendonck

Chris Van Beierendonck uit Vorselaar kocht veertig jaar geleden haar eerste Bobtail en was meteen verkocht voor het leven. In de aflevering van Vanity Plates zien de kijkers haar niet rijden met haar nummerplaat BOBTAIL, want Chris is stand-by voor de bevalling van haar hoogzwangere Bobtail Ulla. “Ik ben al veertig jaar dol op Bobtails.”

Eerste beelden van Vanity Plates:

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

3 september 2020 /