Gepersonaliseerde nummerplaten België; VTM zoekt het verhaal

Gepersonaliseerde nummerplaten zijn mogelijk in België. Dan kom je dus de gekste dingen tegen, zoals COVID-19, die gister werd gespot in Gentbrugge. Wie kiest er voor zo’n nummerplaat en waarom? VTM is nieuwsgierig én koppelt er meteen een nieuw programma aan.

Verhalen achter gepersonaliseerde nummerplaten

VTM is dan ook vanaf nu op zoek naar de mensen en verhalen achter gepersonaliseerde nummerplaten. De bestuurde van COVID-19 is namelijk niet de enige. Er rijden er in België maar liefst 45.000 rond. Op snelwegen, in parkeergarages, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog. En dan komen al snel de vragen. Waarom die plaat? Wat is het verhaal? Wie is de bestuurder erachter?

Kosten gepersonaliseerde nummerplaat

Gepesonaliseerde nummerplaten zijn niets nieuws in Vlaanderen. Tot april 2014 zaten daar best nog wel wat regeltjes aan vast. Die zijn losgelaten, waardoor je nu tal van mogelijkheden hebt als de nummerplaat maar één letter bevat. Daar hangt trouwens wel een prijskaartje aan, namelijk 1000,- euro. En dan komt daar ook nog 30,- euro bij voor de productie en aflevering.

Niet alleen Belgische bestuurders kunnen zelf hun kentekenplaat-tekst kiezen; ook in Duitsland, Malta Oostenrijk, Polen, Zweden en de Verenigde Staten is dit mogelijk. In Nederland is het kenteken gebonden aan het voertuig. Bij verkoop blijft het kenteken bij het voertuig. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Ik zou nooit zoveel geld uitgeven aan een gepersonaliseerde nummerplaat. Jullie? Het lijkt me juist irritant al die blikken van andere weggebruikers.

Dit programma is inmiddels op tv geweest. Lees hier alles over: Vanity Plates.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 mei 2020 /