Gepersonaliseerde nummerplaten België; VTM zoekt het verhaal

Gepersonaliseerde nummerplaten zijn mogelijk in België. Dan kom je dus de gekste dingen tegen, zoals COVID-19, die gister werd gespot in Gentbrugge. Wie kiest er voor zo’n nummerplaat en waarom? VTM is nieuwsgierig én koppelt er meteen een nieuw programma aan.

Verhalen achter gepersonaliseerde nummerplaten

VTM is dan ook vanaf nu op zoek naar de mensen en verhalen achter gepersonaliseerde nummerplaten. De bestuurde van COVID-19 is namelijk niet de enige. Er rijden er in België maar liefst 45.000 rond. Op snelwegen, in parkeergarages, op landweggetjes en kruispunten: ze springen meteen in het oog. En dan komen al snel de vragen. Waarom die plaat? Wat is het verhaal? Wie is de bestuurder erachter?

Kosten gepersonaliseerde nummerplaat

Gepesonaliseerde nummerplaten zijn niets nieuws in Vlaanderen. Tot april 2014 zaten daar best nog wel wat regeltjes aan vast. Die zijn losgelaten, waardoor je nu tal van mogelijkheden hebt als de nummerplaat maar één letter bevat. Daar hangt trouwens wel een prijskaartje aan, namelijk 1000,- euro. En dan komt daar ook nog 30,- euro bij voor de productie en aflevering.

Niet alleen Belgische bestuurders kunnen zelf hun kentekenplaat-tekst kiezen; ook in Duitsland, Malta Oostenrijk, Polen, Zweden en de Verenigde Staten is dit mogelijk. In Nederland is het kenteken gebonden aan het voertuig. Bij verkoop blijft het kenteken bij het voertuig. Persoonlijk vind ik dat helemaal niet erg. Ik zou nooit zoveel geld uitgeven aan een gepersonaliseerde nummerplaat. Jullie? Het lijkt me juist irritant al die blikken van andere weggebruikers.

Dit programma is inmiddels op tv geweest. Lees hier alles over: Vanity Plates.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 mei 2020 /