KL2020: Terug In De Lucht met KLM na corona

KLM2020: Terug In De Lucht is het nieuwe realityprogramma van RTL4 waarin we tien medewerkers van KLM volgen die na de coronatijd weer aan de slag gaan. Er is namelijk veel gebeurd zo vlak na het vieren van het honderdjarig bestaan. Te zien vanaf maandag 31 augustus om 21.30 uur op RTL 4, net als deze nieuwe programma’s.

Coronacrisis bij KLM

De coronacrisis heeft een enorme impact op mensen en bedrijven. Van groot tot klein en in alle lagen van de samenleving. Ook KLM ontkwam niet aan de gevolgen en zag hoe de hele vloot in een keer aan de grond stond. Kort na het vieren van het 100-jarig bestaan leek de toekomst ineens minder rooskleurig. Op 31 juli jl. kondigt het bedrijf ook nog aan veel banen te moeten schrappen. En juist nu besluit KLM zijn deuren te openen en de Nederlandse kijker te laten delen in het effect van de recente ontwikkelingen op zowel de leiding als de werkvloer.

Vind je dit een interessant programma? Kijk dan ook naar Bij Ons Aan Boord van Transavia.

Tien KLM-ers laten zien hoe ze werken in coronatijd

Tien KLM-ers laten zien hoe KLM de coronacrisis het hoofd biedt en de weg naar herstel vindt. Van de sleepdienst tot de directie, van de cabine tot de operatie; de betrokkenheid en bevlogenheid van de KLM-ers is ondanks alles onverminderd. Tegelijkertijd zijn hun ervaringen herkenbaar voor velen. De persoonlijke verhalen staan hierbij centraal.

Docuserie KL2020 met CEO Pieter Elbers

In de docu KL2020: Terug In De Lucht volg je als kijker onder andere CEO Pieter Elbers. Hij moet ‘zijn’ KLM navigeren naar rustiger vaarwater. Dat brengt moeilijke afwegingen, beslissingen en mededelingen met zich mee. Is vliegen nog wel veilig voor de werknemers én passagiers, met al die coronamaatregelen? Kan er nog geïnvesteerd worden in innovaties en duurzaamheid? Hoe is het eigenlijk om bij een bedrijf te werken dat een beetje van alle Nederlanders is en op dit moment zo onder een vergrootglas ligt? En hoe gaat het personeel, hijzelf en de buitenwereld om met de boodschap die op 31 juli jl. is gedeeld?

Deze KLM’ers vertellen hun verhaal in KL2020

Naast Pieter Elbers, vertellen negen KLM’ers hun verhaal. Zij spreken openhartig en zonder een blad voor de mond te nemen hoe ze omgaan met deze onzekere situatie, wat hun eigen uitdagingen zijn en welke invloed de crisis heeft op hun professionele en privéleven. Ze vertellen hun persoonlijke verhalen en ervaringen, die herkenbaar kunnen zijn voor veel Nederlanders.

Dit zijn de KLM’ers:

  • Daan, senior purser
  • Marcel, sleepdienstchauffeur
  • Jolet, co-pilot in opleiding
  • Kim, landside coördinator
  • Erwin, duty manager operations control center 
  • Manon, bagagemedewerker
  • Nicole, stewardess
  • Frank, piloot
  • Herbert, crew service hub medewerker  

‘KL2020: Terug In De Lucht’ is geproduceerd door &samhoud en is vanaf 31 augustus om 21.30 uur te zien bij RTL4.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /