Dagelijkse kost met Jeroen Meus tiende seizoen op tv

Dagelijkse kost met Jeroen Meus begint vandaag aan het tiende seizoen. Vanaf 31 augustus neemt de bekende Vlaamse tv-kok de kijkers iedere weekdag om 18.15 uur mee op een trip down memory lane. Het belooft heel bijzonder te worden zo kan ik alvast verklappen. Lees dus snel verder en ontdek alles over het tiende seizoen Dagelijkse kost op Eén!

Tiende seizoen Dagelijkse kost met Jeroen Meus

Jeroen Meus neemt de Dagelijkse kost-kijkers vanaf 31 augustus mee op een trip down memory lane: hij zal doorheen dit tiende seizoen regelmatig terugblikken op de meest memorabele gerechten en televisiemomenten van achter zijn fornuis. Maar in het tiende seizoen is er ook ruimte voor vernieuwing. Er is een nieuwe begingeneriek en een nieuw logo. Beide ademen nostalgie uit. Het nummer is namelijk een bewerking van de song die je bij de start van Dagelijkse kost hoorde. Het nummer van Frank Vander Linden wordt nu uitgevoerd door een brassband. En in het nieuwe logo zie je het blauw-wit geblokte motief uit de beginjaren van het kookprogramma duikt op in het vernieuwde logo.

En heb je de aankondiging met Peter Van den Begin (die zie je later vanavond trouwens ook in Jonge Wolven op VTM2) al gezien?

Nieuwe versie van oud recept Dagelijkse kost

De eerste twee weken van Dagelijkse kost worden bijzonder: Jeroen zal telkens een hedendaagse versie van een origineel recept van vroeger klaarmaken. Daarin staat hij zij aan zij met… zichzelf, want elke aflevering worden ook beelden van vroeger getoond. Het ene moment zien de kijkers de tien jaar jongere versie van Jeroen een taartdeeg maken. Even later werkt Jeroen Meus – zoals iedereen hem nu – kent zijn fantastische kriekentaart af. Wat dat betreft, is Dagelijkse kost ook in het tiende seizoen weer vernieuwend. Daar is dit programma ook sterk in; dat zag je al meteen na de corona-uitbraak.

Best of kerstmenu: met allerbeste recepten

Daarna worden de Dagelijkse kost-kijkers in dit jubileumseizoen meegenomen in de tijd, via mini-flashbacks naar alle voorgaande seizoenen en via bekende en minder bekende (hobby)koks die verrassende kook-anekdotes vertellen. En natuurlijk is er in december ook een extra feestelijke kerstspecial: een ‘Best of kerstmenu’ met de allerbeste recepten van de voorgaande edities. Dat wordt dus weer een mooi najaar op Eén.

10 jaar Dagelijkse kost is vanaf 31 augustus elke weekdag om 18.15 uur te zien op Eén. Daarnaast komt dit najaar ook de nieuwe Dagelijkse kost scheurkalender 2021 eraan. Je kunt ‘m nu al bestellen.

Voor wie Jeroen Meus nog niet kent

Jeroen Meus is geboren op 13 maart 1978 in het Vlaams-Brabantse Leuven in België. Zijn middelbare school volgde hij in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Jeroen opende enkele jaren nadien een eigen restaurant, Luzine, en een eigen concept, Würst, waar je hotdogs van een culinair hoger niveau kon proeven. Beiden initiatieven werden intussen verkocht.

De vlotte kok heeft verschillende kookrubrieken gehad in radio- en tv-programma’s. Maar hij is bekend geworden bij het grote publiek door Plat Préféré, Goed Volk en Dagelijkse kost. Verschillende van zijn programma’s zijn ook in Nederland uitgezonden.

Plat Préféré

In het programma Plat Préféré (VRT Eén, 2008), wat Frans is voor ‘favoriet gerecht’, maakte Jeroen Meus lievelingsgerechten van gestorven beroemdheden in het bijzijn van diens vrienden of familie. Hij werkte daarbij steeds op een locatie met een voor de overleden beroemdheid bepaalde betekenis. Plat Préféré groeide uit tot een succes en nadien kwamen er nog 2 seizoenen.

Goed Volk

In Goed Volk (Eén, 2014) reisde Jeroen Meus naar verschillende plekken en specifieke (sub-)culturen op de wereld om er de lokale eetgewoontes te leren kennen. Zo trok hij onder andere naar het koudste dorp van Siberië, een sloppenwijk in Zuid-Afrika, een groep traditionele cowboys in de Verenigde Staten en een afgelegen Noors vissersdorp. De reeks deed het bijzonder goed waardoor er een tweede seizoen volgde in 2017.

Dagelijkse kost

Met het programma Dagelijkse kost (VRT Eén, sinds 2010) wil Jeroen Meus de mensen hetzelfde tonen als wat hij aan het begin van zijn carrière als kok zelf ook heeft geleerd, namelijk dat je op een eenvoudige manier toch hele lekkere dingen kunt maken. De recepten van Jeroen zijn extra in trek tijdens de coronaperiode. Zo telt de website Dagelijkse kost meer kijkers naar de recepten voor stoofvlees en spaghettisaus, en zijn de recepten voor wafels, pannenkoeken en zelf brood bakken favoriet.

Foto: VRT – FABRIQUE IMAGIQUE

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /