Bij ons op het kamp op RTL5

Bij ons op het kamp is vanaf vanavond, 31 augustus, acht weken lang op maandagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5. In dit nieuwe programma krijg je als kijker een kijkje in de trotse gemeenschap van woonwagenbewoners. We zien wat deze bruisende en mysterieuze cultuur zo bijzonder en eigenzinnig maakt.

Bij ons op het kamp is één van de vele nieuwe programma’s die dit najaar op tv te zien zijn. Bekijk hier een overzicht met volop tips.

Woonwagenbewoners

Nederland telt ongeveer 35 duizend mensen die in een woonwagen wonen, verdeeld over ruim elfhonderd kampen. Die kampen worden met een scheef oog bekeken. Want wie zijn die vreemden achter die grote muren en hekken van het kamp? Waarom zijn ze zo gesloten? Wat doen die mensen daar de hele dag? De overheid ziet de kampen liever verdwijnen en daardoor wordt het voor woonwagenbewoners steeds moeilijker om een staplek te krijgen. En zo dreigt een bijzondere familiecultuur verloren te gaan.

109 klein- en achterkleinkinderen

Zo maken we in de eerste aflevering onder andere kennis met woonwagenbewoner Mario die zijn succesvolle dj-carrière per direct liet vallen toen hij hoorde dat zijn oma ziek was. Oma heeft maar liefst 109 klein -en achterkleinkinderen maar de band met Mario is heel speciaal. Mario woont nu in een piepkleine caravan op het miniatuurkampje van oma in Utrecht om voor haar te zorgen. De gemeente weigert namelijk een vergunning af te geven voor een staplek.

Rapper Piet junior en volkszanger Hannes Junior

Ook leren we de opkomende rapartiest Piet junior kennen, die in zijn raps graag de stereotypen van het woonwagenkamp op de hak neemt. Volkszanger Hannes Junior, legt uit hoe het werkt met de moordende rivaliteit in het wereldje van de autoscouts als we een dagje met hem mee lopen. Tony uit Hoorn woont op één van de laatste grote familiekampen van Nederland. Tony runt zijn autobedrijf al vanaf zijn 15e en ziet zelfs in wat oude stoelen nog een bron van inkomsten.

Kleurrijke en markante mensen

Elke aflevering leven we mee met terugkerende personages en leren we weer nieuwe kleurrijke en markante woonwagenbewoners kennen. En zo krijgen we een uniek kijkje in een wereld die voor burgers vrijwel altijd verborgen bleef.

‘Bij ons op het kamp’ is vanaf 31 augustus iedere maandagavond te zien om 20.30 uur bij RTL 5. Ga jij kijken? Laat het weten in onze Facebook-groep.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

31 augustus 2020 /