#LikeMe zoektocht in Durbuy

#LikeMe zoektocht vanaf zaterdag 4 juli in Adventure Valley Durbuy. Fans krijgen deze zomer de kans om in de voetsporen te treden van hun favoriete #LikeMe-personage. Ontdek wat er zoal te gebeuren staat (en we tippen nog meer #LikeMe-vakantie vermaak verder in dit artikel).

#LikeMe zoektocht

Tijdens de #LikeMe zoektocht beleef je de sportdag uit het tweede seizoen. Je geniet van een avontuurlijke dag in het klimbos, het nettenpark en het 3D-labyrint. Daarnaast kom je langs verschillende activiteiten die de cast ook zelf heet gedaan.

Opdrachten cast

Natuurlijk ontbreekt de inbreng van de #LikeMe acteurs en actrices ook niet. Je wordt namelijk gegidst door filmpjes met boodschappen en opdrachten van Caro en haar vrienden.

#LikeMe-challenge

Zoektocht #LikeMe cast in Durbuy

Een van de activiteiten is de #LikeMe-challenge: een parcours waar de Ketnetters om het snelst door moeten terwijl iemand de tijd bijhoudt. Meer info op ketnet.be.

#LikeMe-zoektocht: vanaf zaterdag 4 juli in Adventure Valley Durbuy.

Boeken #LikeMe

Nu de vakantie begonnen is, zijn jullie waarschijnlijk ook wel toe aan wat extra vermaak. Natuurlijk is de #LikeMe zoektocht al een mooi begin, maar dat is een uitje voor één dag (of een paar keer met vriendinnen). Als je de boeken van #LikeMe nog niet hebt gelezen, is dat voor mindere dagen (zoals vandaag) natuurlijk ook een leuke bezigheid. Er zijn inmiddels al de nodige verhalen van de hand van schrijver Jan Ruysbergh verschenen. Ik zet alle zeven #LikeMe-boeken en het Fanboek voor je op een rijtje.

Caro

#LikeMe vertelt het verhaal van Caroline (Caro) Timmers (gespeeld door Pommelien Thijs), die samen met haar familie in een dorpje in de Ardennen woont. Wanneer op een dag het noodlot toeslaat en de mama van Caro ziek wordt, beslissen ze om te verhuizen naar de stad. Caro moet niet alleen verhuizen. Ze moet ook naar een nieuwe school. Dat betekent de overgang van een kleine community waar iedereen elkaar kent naar een omgeving vol conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Caro is het eerste boek uit de #LikeMe-reeks. Dit boek biedt een exclusief inzicht in haar leven voor de grote verhuis.

Kyona

Caro heeft in het eerste seizoen van #LikeMe kennisgemaakt met de schuchtere Kyona Wen (een rol van Joey Kwan). In Kyona – het tweede boek uit de #LikeMe-reeks -lees je wat Kyona er in het eerste seizoen toe dreef om wraak te nemen op haar aartsvijand Camille. Waarom heerst er zoveel spanning tussen de twee meisjes? Vroeger waren ze nochtans beste vriendinnen. Wanneer Caroline ‘Caro’ Timmers in het SAS arriveert, verandert alles. Al was er voor Kyona voordien al veel veranderd. Camille en zij waren zo close in het eerste jaar, maar nu hoort Kyona er niet meer bij en raakt ze steeds meer geïsoleerd.

Vince

Vince (Maksim Stojanac) ‘kan’ zich met voorsprong de populairste jongen van het SAS noemen. Daarnaast is hij ook nog eens de zoon van een stervoetballer. Hij heeft de looks en lijkt op het eerste zicht stoer. Maar Vince is een gevoelige kerel. Hij wordt opgevoed door twee papa’s. Vince vertelt in dit boek het verhaal voor de serie en biedt een unieke inkijk in zijn gezin. Vince is het derde boek uit de #LikeMe-reeks.

Yemi

Yemi Mwamba (gespeeld door Francisco Schuster) is de allemansvriend van het SAS. Helaas schuilen erachter dat altijd vrolijke gedrag een hoop andere gevoelens. Zo heeft hij een enorme crush op de nieuwe leerlinge Camille Van Beem, maar ziet zij hem amper staan. Yemi probeert ook de geheimzinnige Kyona Wen, het buitenbeentje van de klas, te doorgronden. En dan wordt ook thuis zijn hele leven overhoop gegooid wanneer zijn ouders aankondigen dat ze twee kinderen uit Afrika gaan adopteren. Yemi wordt overmand door tegenstrijdige gevoelens. Je leest er in Yemi – het vierde boek uit de #LikeMe-reeks – meer over.

Camille

De stoere Camille van Beem (gespeeld door Camille Dhont) is een echte diva. Haar vader is CEO van een succesvol IT-bedrijf en haar moeder handelt in kunst. De overvolle agenda’s van haar ouders zorgen ervoor dat ze weinig tijd met Camille kunnen doorbrengen. Ter compensatie bieden ze hun dochter een luxeleventje: een mooi en groot huis, dure wagens, trendy merkkledij… Haar welgestelde financiële toestand thuis heeft ervoor gezorgd dat Camille op school bovenaan de ladder is komen te staan. De blonde schone met een gevoel voor mode en stijl deelt er de lakens uit. Haar wil is wet en dat zal iedereen geweten hebben. Hoewel Camille op het eerste gezicht een diva blijkt, heeft ook zij een menselijke kant, die met tijd en stond naar boven komt.

Camille – het vijfde boek uit de #LikeMe-reeks – vertelt het verhaal van hoe Camille van verlegen meisje uitgroeit tot de queen bee van het SAS. Maar achter die facade zit ook een gevoelig meisje dat onder druk van haar moeder staat om altijd de mooiste en de beste te zijn.

Merel

Merel (Liandra Sadzo) laat er meteen geen twijfel over bestaan: zij is de queen bee van het eerse middelbaar. Ze zwaait de plak. Camille en Kyona vindt ze maar dutsjes. Zij wil zich altijd iets stoerder en beter voordoen, al is ze zelf een vat vol onzekerheden. Ze komt thuis niets tekort, want het gezin Mintiens zit er financieel warmpjes in dankzij bloeiende meststoffenzaak. Maar Merel is niet echt fier op het weinig glamorous beroep van haar ouders. Ze ziet ook haar vier jaar oudere zus Melinda als een concurrente. Die heeft pas een plaatselijke Missverkiezing gewonnen en aast nu op een carrière als model, daarin gesteund door haar vader en moeder. 

Merel wil nog meer bereiken dus. Ze heeft vernomen dat Camille van een rijke thuis is en besluit die in haar ‘bitchsquad’ in te lijven. Maar Kyona is van geen nut (en een concurrente als BFF). Dus als Camille bij het groepje wil horen, moet ze Kyona dumpen. Hoe ze dat precies doet, ontdek je in het boek Merel (het zesde deel uit de #LikeMe-reeks).

Caro 2

Het zevende boek uit de #LikeMe-reeks rondom de personages gaat weer over Caro. Caro 2 verschijnt in augustus 2020, maar meer kan ik er nog niet over vinden. Onder andere bij Bol.com kun je ‘m nu al bestellen.

Fanboek

Daarnaast is ook nog #LikeMe, het grote fanboek verschenen. Ook dat is ideaal leesvoer voor de zomervakantie (als je ‘m tenminste nog niet hebt gelezen, want hij is vorig jaar natuurlijk al uitgekomen).

In dit boek leer je je favoriete acteurs van heel dichtbij kennen. Wat eten ze het liefste? Wat vinden ze vies? Wie is hun grootste idool? Wie is hun favoriete acteur? Waar kunnen ze helemaal niet mee omgaan? Zijn ze wel al eens verliefd geweest? Wat is hun grootste droom? Ontdek in het in #LikeMe, Het Grote Fanboek. Met persoonlijke interviews, verrassende weetjes, liedjesteksten, raadsels, de grappigste Jemimoppen, spelletjes en leuke quizjes. En test zelf bij welk #Likeme-personage je het best past: Caro, Kyona, Jemi, Vince of Camille.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

1 juli 2020 /