Go Short en Imagine Film Festival krijgen meerjarige subsidie

Go Short en Imagine Film Festival krijgen van het Nederlands Filmfonds een meerjarige subsidie van in totaal 200.000 euro per jaar. Deze ondersteuning loopt van 2021 tot 2024. Ontzettend belangrijk dat het Filmfonds dit soort initiatieven blijft voortzetten ook in deze onzekere tijd.

Go Short

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen ontvangt € 110.000 per jaar. Dit is het Nederlandse internationale filmplatform voor de korte film in al haar facetten. Een plek voor een nieuwe generatie urgente filmmakers. Het vijfdaagse festival vindt plaats in april in Nijmegen. Meer dan 300 films worden vertoond en de Go Short Awards worden uitgereikt, de Awards kwalificeren voor de Academy Awards en EFA.

Imagine Film Festival

Imagine Film Festival ontvangt € 90.000 per jaar. Dit festival wil, met de fantastische film als inspiratiebron, verkennen en onderzoeken in andere werelden, toekomstige werelden, het onbekende en het ondenkbare. Imagine Film Festival doet dit middels een programma met films en verdiepende onderdelen als lezingen, masterclasses, discussies en nagesprekken. Het festival vindt jaarlijks plaats in EYE Filmmuseum in Amsterdam in april. Accommodatie tijdens het festival vind je bijvoorbeeld op Huurportaal.

Filmfestivals

Nederland kent een aantal (inter)nationaal toonaangevende filmfestivals en een scala aan regionale en lokale festivals. Met hun programmering vormen festivals een belangrijke aanvulling op de reguliere filmvertoning in bioscopen en filmtheaters. Vanaf 2013 beperkte het Rijk haar rol in de ondersteuning van de filmsector aanzienlijk. Om continuïteit te blijven bieden in het festivallandschap nam het Fonds de taak over om een aantal toonaangevende festivals met nationale en internationale uitstraling meerjarig te ondersteunen. Daarnaast blijft het Fonds de mogelijkheid bieden voor steun aan festivals op projectbasis.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 mei 2020 /