Docureeks Ooit Vrij genomineerd voor Rockie Award

Docureeks Ooit Vrij van Woestijnvis is genomineerd voor een Rockie Award van het World Media Festival in het Canadese Banff. Andere genomineerden in de categorie Reality: Docusoap & Docuseries zijn de Britse reeksen Who are you calling fat? en 24 hours in A&A en het Amerikaanse Life Below Zero en Pit Bulls & Parolees. 15 juni weten we wie de winnaar is. Ooit Vrij was in het najaar van 2019 te zien op VIER. Najaar 2020 volgt het tweede seizoen van deze docureeks.

Ooit Vrij

“Wij zijn heel blij dat Ooit Vrij genomineerd is. De gevangenis is een wereld die vaak sensationeel in beeld wordt gebracht. Het is fantastisch dat een eerlijke inkijk met oog voor de menselijke verhalen gesmaakt wordt”, aldus eindredacteur Tess Uytterhoeven. Het eerste seizoen van Ooit Vrij tikte af op gemiddeld 651.000 kijkers en 25,4% marktaandeel op VVA 18-54.

Coronavirus & tweede seizoen

Uytterhoeven gaat verder: “Na een goed ontvangen eerste seizoen zijn we met veel enthousiasme aan een nieuwe reeks begonnen. Bij het uitbreken van het coronavirus waren we volop aan het filmen in een aantal nieuwe gevangenissen. Het leven binnen de muren is erg veranderd sindsdien: het bezoek is geschrapt, de gedetineerden mogen niet meer op uitgang om werk te zoeken of begeleiding te volgen. Hun leven lag al stil, maar nu is hun connectie met de buitenwereld nog feller afgesnoerd.”

“Dat levert interessante thema’s op. Hoe reageert een gesloten gemeenschap op een bedreiging van buitenaf? Wat doet die bedreiging met de relatie tussen personeel en gedetineerden? Hoe is het om vrij te komen in een wereld die lang niet meer zo vrij is als vroeger? Het zijn boeiende tijden, binnen en buiten de muren”, besluit de eindredacteur over het tweede seizoen van Ooit Vrij.

Callboys

De VIER-reeks Callboys viel eerder al in de prijzen op het BANFF: in 2017 won de reeks van Jan Eelen de Rockie Award in de categorie ‘Best Comedy Series: Non-English Language Program’. Goed nieuws voor de Nederlandse kijkers: seizoen 1 en 2 van Callboys zijn vanaf 9 mei te zien op Videoland.

FOTO: VIER.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 april 2020 /