Leen Dendievel over ontbrekende kinderwens

Leen Dendievel maakt een programma op Eén over haar ontbrekende kinderwens. Hierin neemt ze de kijker mee in haar persoonlijke zoektocht, waarbij ze praat met ervaringsdeskundigen en experts over het waarom van de kinderwens.

Leen Dendievel wil geen kinderen

Waarom willen de meeste mensen kinderen? En waarom zij zelf niet? Leen Dendievel heeft nochtans alles goed voor elkaar. Ze heeft een mooie carrière als actrice en schrijfster, is gelukkig getrouwd met zanger Udo en heeft een gelukkige jeugd gehad. Toch wil ze geen kinderen. Een bewuste keuze, maar de enorme sociale druk die er is laat haar niet los. Iets dat ik persoonlijk herken en waarom ik Twijfelmoeder (mijn andere blog mét gelijknamig boek) in 2013 ben gestart.

Leen Dendievel zegt in het persbericht waarin het programma wordt aangekondigd. “Ben ik egoïstisch omdat ik geen kinderen wil? Zal ik er nog spijt van krijgen? Wat krijg je terug van een kind dat het zo hard de moeite waard maakt? Ligt het enkel aan mij of zijn er nog zielsgenoten zoals ik: mensen die heel graag kindjes zien, maar er zelf geen op de wereld willen zetten?”

Kinderwens

In het programma Kinderwens is ruimte om vrijuit alle tegenstrijdige gevoelens te bespreken. Wat als je het niet voelt? Iedereen heeft het tenslotte maar over die rammelende eierstokken. En wat als je heel graag een kindje wilde, maar inmiddels spijt van je kinderen hebt (omdat het ouderschap niet is wat je er van verwacht had?).

Ik kijk er persoonlijk erg naar uit – en heb op Twijfelmoeder een iets uitvoerigere blog geschreven over Kinderwens van Leen Dendievel. Later dit voorjaar te zien bij Eén. Foto VRT.

Leen Dendievel ontmoet vroedvrouw voor nieuwe programma Kinderwens

Boeken

Leen Dendievel vind ik persoonlijk sowieso een straffe madam! Ken je haar boeken al? Lees meer over. In de podcast van Wim Oosterlinck vertelt ze zelf ook over haar lievelingsboeken.

  • Asem (over angsten en haar paniekaanvallen)
  • Hard (waarmee ze het taboe op liefdesverdriet doorbreekt)

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Genoten van dit artikel? Lees je met veel plezier al onze verhalen? Dan kun je VlaamsKijken eenmalig steunen met een Tikkie.

Dit kun je ook doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

19 december 2019 /