VPN-verbinding maakt kijken over de grens makkelijker

VPN-verbinding maakt kijken over de grens makkelijker. Als je je VPN inschakelt lijkt het namelijk of je in het land naar keuze zit. En dan heb je dus helemaal niets te maken met geografische blokkades.

De melding ‘Deze video is niet beschikbaar in het buitenland’ ken je waarschijnlijk wel, wij liepen er tegenaan bij Dertigers. Dat heeft te maken met de rechten op het beeldmateriaal. De content wordt alleen vertoond in de landen die daarvoor ook de rechten hebben. Kijk bijvoorbeeld naar Netflix. Dat aanbod is ook per land verschillend. Wijzig je je kijklocatie via de VPN verbinding dan kun je opeens veel meer films en series bekijken.

Privacy

Nu is het omzeilen van geografische blokkades natuurlijk heel fijn als je een bepaalde film of serie anders echt niet kunt bekijken. Maar er zitten nog meer voordelen aan een VPN-verbinding. Het beschermt namelijk ook je privacy. Dankzij de VPN-verbinding wordt je data versleuteld en dat maakt jou als gebruiker anoniem. Niemand kan zien welke gegevens je stuurt of ontvangt. In deze tijd waarin steeds meer stemmen opgaan dat er ‘met ons mee wordt gekeken’ wel zo fijn. Niet iedereen hoeft alles van jou te weten, toch?

VPN-verbinding kiezen

Maar hoe kies je eigenlijk een VPN-verbinding? Zo heb je aanbieders die gratis VPN aanbieden, maar ook een hele groep aan betaalde mogelijkheden.

Proefperiode of garantie

Een gratis proefperiode is sowieso aan te raden. Dan kun je namelijk testen of een VPN verbinding echt iets voor jou is én of je ‘m in kunt stellen op het land van jouw keuze. Daar zit namelijk ook verschil in. En zo kan goedkoop duurkoop zijn, omdat je nog steeds niet kan omschakelen naar het land van jouw voorkeur. Is een gratis proefperiode niet mogelijk kijk dan of er een niet-goed-geld-terug garantie is.

Eenvoudig in te stellen

Eenvoudige interface. Zelf ben ik geen technisch wonder, dus ik vind het vooral belangrijk dat het niet de moeilijk is om de VPN-verbinding in te schakelen. Op het eerste gezicht moet meteen duidelijk zijn welke stappen je moet zetten om ‘m goed in te stellen en daarnaast moet ik eenvoudig informatie kunnen vinden over de mogelijkheden van de VPN.

Snel & Stabiel

Snelheid is daarnaast ook een ding. Lees dus ook gebruikerservaringen, waarbij je checkt of de VPN-aanbieders beschikken over snelle servers. En dat ze een goede, stabiele verbinding hebben. Je wil natuurlijk niet dat een programma ontzettend lang moet laden, voordat je ‘m uiteindelijk kunt kijken.

Kijk jij ook via een VPN-verbinding deel je ervaring dan in onze Facebook-groep.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

28 november 2019 /