Miel-Emile beleeft wereldpremière tijdens International Film Festival Rotterdam

Miel-Emile beleeft zijn wereldpremière tijdens International Film Festival Rotterdam. Op dat filmfestival wordt ook Coureur vertoond. Miel-Emile – van regisseur Peter van Houten – is een indringende documentaire. Hij gaat over het leven van Miel-Emile. Zoon uit een kinderrijke familie die na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk vertrekt. De film komt op 18 april uit, maar zal nu al verschillende keren te zien zijn.

Emile, ook wel Miel genoemd, is de zoon van een Nederlandse vader en een Vlaamse moeder. Hij is één van de twaalf uit deze kinderrijke familie. De familie vertrekt na de Tweede Wereldoorlog naar de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk om daar het paradijs te omarmen. De dictatoriale, zeer gelovige vader heeft daar een berg gekocht. Via ‘monologues intérieurs’ van Miel, de nu bijna tachtigjarige zoon, vernemen we de verstrekkende gevolgen van dat avontuur en krijgen we tegelijkertijd een inkijk in zijn complexe huidige privéleven. In de brieven van de moeder van Miel (met een voice-over van een kleindochter), wordt het romantische idee van het leven aldaar verbrijzeld. En een beeld geschetst van een akelig armoedig, emotioneel kil bestaan.

Vertoningen IFFR 2019:

– Zaterdag 26 januari, 14:30 uur, Cinerama 7 (Press & Industry)
– Zondag 27 januari, 16:45 uur, LantarenVenster 6 (wereldpremière)
– Maandag 28 januari, 09:30 uur, Cinerama 3
– Woensdag 30 januari, 15:15 uur, LantarenVenster 5

Speelduur: 145 min. | Land: Nederland | Taal: Vlaams, Frans (Engels ondertiteld) | Genre: Documentaire | Regie: Peter van Houten | Cast: Emile Raaijmakers, Rilke Raaijmakers | Releasedatum: 18 april 2019 | Distributeur: MOOOV Film Distribution The Netherlands

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 januari 2019 /